Hlavní obsah

Huntsman odstoupil z boje o prezidentskou nominaci, podpořil Romneyho

Myrtle Beach

Bývalý guvernér amerického státu Utah Jon Huntsman v pondělí oznámil, že odstupuje z volebního klání o republikánskou nominaci v letošních prezidentských volbách. Politik, který během zhruba půlroční kampaně nikdy nezískal větší přízeň voličů, podpořil dosavadního favorita republikánských primárních voleb Mitta Romneyho.

Foto: ČTK/AP

Jon Huntsman se svou manželkou Mary Kaye

Článek

Huntsman rovněž kritizoval dosavadní styl předvolebního boje v republikánské straně. Podle něj je plný jedu a negativních osobních útoků. Strana se podle něj musí sjednotit, aby se mohla sjednotit celá země.

„Je čas sjednotit se kolem kandidáta, který má nejlepší předpoklady porazit (současného prezidenta) Baracka Obamu... Věřím, že to je Mitt Romney,“ řekl Huntsman novinářům ve městě Myrtle Beach v Jižní Karolíně, která je tuto sobotu dějištěm dalšího kola republikánských primárních voleb.

Huntsman vynechal první hlasování pro republikánské kandidáty na prezidenta na začátku ledna v Iowě a zaměřil se na primárky ve státě New Hampshire, kde minulý týden skončil třetí za bývalým massachusettským guvernérem Romneym a kongresmanem Ronem Paulem. Spolu s nimi se nyní o republikánskou nominaci na prezidenta ucházejí texaský guvernér Rick Perry, bývalý předseda Sněmovny reprezentantů Newt Gingrich a bývalý senátor Rick Santorum.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám