Hlavní obsah

Otec se porval kvůli kolínské, životem zaplatil jeho syn

Novinky, Markéta Kautznerová
New York

Koncem června došlo v newyorském Bronxu k potyčce, při níž zemřel teprve 19letý nadějný hráč amerického fotbalu, který ten den slavil svou promoci. Rvačku s hlídači parkoviště vyprovokoval mladíkův otec kvůli lahvičce kolínské, záznam bezpečnostní kamery ho usvědčil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Agresivní otec vyprovokoval hádku, při které zemřel jeho synVideo: Reuters

 
Článek

V úterý 28. června dopoledne zaparkoval 40letý Andre Muller auto na hlídaném parkovišti a spolu s rodinou odešel slavit promoci svého syna Isayaha. Když se k autu v odpoledních hodinách vrátil, zjistil, že mu chybí kolínská v hodnotě 200 dolarů (3400 korun), kterou Isayahovi předtím daroval.

Jeho podezření okamžitě padlo na hlídače parkoviště, 51letého Ramona Hernandeze a 32letého Joselina Encarnaciona. Obvinil je z krádeže, prohledal jim proto osobní věci a nahlédl i do zásuvek stolu v hlídací kabině.

Neuspokojilo ho však, že nic nenašel, proto se snažil vyvolat konflikt. Uhodil tedy Hernandeze do obličeje. Hlídači se ale vyprovokovat nenechali a zavolali policii. Muller ovšem opět zaútočil, tentokrát s lopatou. Jeden z pracovníků parkoviště se bránil židlí, druhý se chopil mačety.

Potyčka se vyostřila a zapojil se do ní i Isayah. Když mlátil jednoho z hlídačů, dotyčný na něj vytáhl podomácku vyrobený nůž a bodl ho do hrudníku. Muller okamžitě odvezl svého syna do nemocnice, kde teprve 19letý mladík krátce před šestou hodinou večer bodnému zranění podlehl, uvedl americký deník New York Post.

Matka touží po spravedlnosti

Andre Muller byl zatčen za vyprovokování rvačky, muž, který zasadil Isayahovi smrtící ránu nožem, však zatčen ani obviněn nebyl. Tato údajná nespravedlnost vyvolala vlnu nevole mezi Isayahovými příbuznými a přáteli.

„Není správné, aby byl Andre jediný obviněný. Není spravedlivé, že se zaměřili pouze na otce, nikoli na mého mrtvého syna. Chci pro své dítě spravedlnost. Jsou to všechno lži a nepodložená tvrzení,“ uvedla pro televizi MyFox Mullerova žena a matka mladého Isayaha Rosa.

Policie však trvá na svém. Objevil se totiž záznam z bezpečnostní kamery v kabině na parkovišti, na kterém je celý incident jasně patrný. Andre Muller, který byl v minulosti již šestkrát zadržen a strávil 11 let ve vězení, byl zatčen a policie ho obvinila z napadení a držení zbraní. Policejní komisař Raymond Kelly se nechal slyšet, že hlídači nebyli zatčeni, neboť jednali pouze v sebeobraně.

Reklama

Výběr článků

Načítám