Hlavní obsah

Po střelbě v mexickém baru osm mrtvých a dvě desítky raněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Torreón

Osm mrtvých a 18 zraněných je výsledek střelby, kterou v sobotu v baru v severním Mexiku rozpoutalo ozbrojené komando. Oznámila to agentura AFP s tím, že většinu obětí tvoří mladí lidé mezi 15 a 33 lety.

Článek

Čtyřčlenné komando přijelo v dodávkovém autě k baru ve městě Torreón v brzkých ranních hodinách. Nejprve spustilo palbu na bezpečnostní ostrahu a posléze vtrhlo i do baru, kde začalo střílet po hostech.

Torreón leží ve státě Coahuila u hranic se Spojenými státy, které jsou hlavním odbytištěm pro kokain a další drogy, zejména z Jižní Ameriky. Především v severních mexických státech pak zločinecké kartely bojují o kontrolu nad obchodem s narkotiky a koridory pro jejich přepravu do USA.

Násilí s drogami spojené si za poslední tři roky vyžádalo už téměř 23.000 mrtvých, mezi nimiž jsou i příslušníci ozbrojených sil, s nimiž se narkobchodníci dostávají do častých střetů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám