Hlavní obsah

Gigantický požár zachvátil ropný terminál na Portoriku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Juan

Ropný terminál společnosti Caribbean Petroleum Corporation v portorickém městě San Juan postihl v pátek mohutný požár, uvedla agentura AP. Po explozi se požár rychle rozšířil. Hoří jedenáct ze čtyřiceti zásobníků ropy. Dva zaměstnanci společnosti byli při požáru zraněni. Lokalizace požáru zabere několik dní.

Článek

Požár vypukl v 6.30 SELČ, uvedl místní policejní šéf José Figueroe Sancha. Policejní vrtulník, který byl vyslán na obhlídku oblasti, zjistil, že hoří nejméně jedenáct z čtyřiceti zásobníků ropy a benzínu. Po několika hodinách se oheň podle něj ještě více rozhořel. Z místa požáru stoupá do výše ohromný sloup hustého černého dýmu.

Zasahující hasiči se zaměřují na ochlazování ostatních zásobníků, aby se požár dále nešířil a aby vlivem horka nedošlo k dalším explozím. Z areálu společnosti také narychlo odjela všechna cisternová auta.

Z okolí muselo být evakuováno 80 obyvatel. Dalším bylo doporučeno, aby nevycházeli ven kvůli zhoršené kvalitě ovzduší a neotvírali ani okna. Uzavřeny byly i školy. Přerušena byla doprava i na místní dálnici.

Foto: Ana Martinez, Reuters

Hořící ropný terminál v portorickém Catanu

Z oblasti jsou odkláněna i letadla kvůli hustému dýmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám