Hlavní obsah

Krajta unikla majiteli z terária a uškrtila dvouletou holčičku

oxford
Aktualizováno

Téměř čtyřmetrová krajta barmská, kterou její majitel z Oxfordu ve státě Florida v USA choval v domácím teráriu, z něj ve středu unikla a zabila dvouletou holčičku. Vlastník plaza jej bodal tak dlouho, dokud své sevření nepovolil, bylo však již pozdě.

Krajta unikla majiteli a uškrtila dvouletou holčičkuVideo: ČTK

 
Článek

Když dvaatřicetiletý Charles Jason Darnell, přítel holčiččiny matky, kterému 2,5 metru dlouhá krajta tmavá patřila, zjistil, že had zmizel z terária, šel do pokoje malé Shaiunny. Krajta děvčátko pokousala na hlavě a škrtila ho. Darnell hada bodal tak dlouho, dokud se mu nepodařilo Shaiunnu uvolnit. Nicméně holčička byla již mrtvá.

"Holčička je mrtvá," křičel podle záznamu do telefonu volající, jehož jméno záchranáři nezveřejnili, když mluvil s pracovníky tísňové linky. "Náš blbý had se v noci dostal ven a holčičku uškrtil," řekl jim volající.

Had stále žije, při prohlídce domu ho zabavili policisté. Bude umístěn do péče někomu, kdo má k chování plazů povolení. Jistý chovatel se domnívá, že krajta holčičku uškrtila, protože se cítila ohrožená nebo dítě považovala za potravu.

Darnell neměl povolení krajtu chovat, policie ho ale z žádného trestného činu zatím neobvinila. Úřady musejí nejdříve zjistit, zda šlo o zanedbání péče o dítě nebo ještě jiná porušení zákona.

Podle organizace na ochranu zvířat Human Society of the United States krajty chované doma od roku 1980 včetně středečního případu zabily 12 lidí, z toho pět dětí.

Krajty tmavé na Floridě původně nežily, ale daří se jim tam dobře. Mohou dorůst až do osmimetrové délky a vážit až 90 kilogramů. Někteří chovatelé v jižní části Floridy v minulosti krajty vypustili do volné přírody, kde jich určité množství přežívá. Jedna z nich zabila aligátora, a když se ho snažila sežrat, praskla. Vědci také nevylučují, že během řádění hurikánu Andrew v roce 1992 z obchodů se zvířaty unikla řada krajt tmavých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám