Hlavní obsah

Jackson byl v posledních týdnech pod velkým stresem

Novinky, Tomáš Reiner
Los Angeles

Náhlá smrt krále popu Michaela Jacksona spustila vlnu otázek po příčinách konce výjimečného hudebního talentu a společenského podivína. Jacksonovi podle losangelské kliniky UCLA selhalo srdce. Se závěry se čeká na čtvrteční na pitvu. Vzhledem k letité umělecké pauze zpěváka a avizovanému velkému comebacku je bez pochyby, že byl velký muž křehké postavy pod obrovským tlakem.

Článek

Výsledky pitvy by měly být známy před čtvrteční půlnocí SELČ. Úřady ale varují, že může trvat týdny, než bude zcela známa příčina zpěvákovy smrti, protože bude pravděpodobně nutné čekat na výsledky toxikologických testů, uvedla ČTK. Ty určí, zda Jackson neměl v těle drogy, alkohol nebo léky, kterých podle stanice CNN bral značné množství. Podle serveru Tmz dostával zpěvák denně injekci s analgetikem demerol.

Jacksona v posledních letech trápily dluhy a letos se měl proto triumfálně vrátit na pódia. Na turné se pilně připravoval poslední měsíce v Los Angeles poté, co v březnu prošel komplexními lékařskými vyšetřeními. Počátkem června ale přiznal, že se na delší sérii koncertů necítí fit. Uvedl, že plánoval deset show a nikoliv 50, které mu zajistili jeho agenti. Téměř 180 centrimetrů vysoký král popu v posledních dnech vážil 56 kilogramů.

Stres je reakcí těla na danou situaci a jeho zvládání může být obtížné. Potížemi s ním spojenými bývají mimo jiné srdeční choroby, vysoký tlak, bolesti hlavy, nespavost, únava, ztráta hmotnosti, rozrušenost, deprese.

Bruno přišel před premiérou o scénu s La Toyou

Jacksonova smrt pohltila téměř veškerý mediální prostor a ze zpravodajství vytlačila na stranu vývoj událostí v nepokojném Íránu či situaci po velké vodě na Moravě. V Hollywoodu měli na poslední chvíli plné ruce práce střihači nového filmu Bruno komika Sachi Barona Cohena (dříve Borat). Film má v Los Angeles ve čtvrtek večer premiéru a producenti v posledních minutách před ní rozhodli z piety odstranit scénu, v níž Jacksonova sestra La Toya pojídá z těla mexického přistěhovalce sushi. Do filmu už zřejmě zařazena nebude ani později.

Jackson po sobě zanechal tři děti, dva syny a dceru. Podle agenturních zpráv jeho právníci navrhli, že by děti mohla dostat do péče Jacksonova matka Katherine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám