Hlavní obsah

Oběti pařížského masakru: Nadějný advokát a dvě Tunisanky po oslavě narozenin

Novinky, tov
Aktualizováno

Po atentátech v Paříži se začínají postupně objevovat první informace o obětech. Mezi mrtvými je například šestadvacetiletý francouzský advokát Valentin Ribet, který byl při útoku na koncertě v klubu Bataclan. Jeho jméno zveřejnila v projevu soustrasti britská univerzita London School of Economics, kde dokončil studia mezinárodního obchodního práva v roce 2014.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Mezi mrtvými je také Brit Nick Alexander, který prodával trička a nahrávky skupiny Eagles of Death Metal. Zemřel při jejich koncertě v Bataclanu.

Článek

Ribet nyní pracoval v Paříži v kanceláři velmi renomovaného advokáta Antonina Lévyho, syna filozofa Bernarda Henri Lévyho. „Byl členem velmi prestižního týmu, měl obrovský talent a před sebou velkou budoucnost,“ řekl o něm ředitel právnické školy v Pařiži Pierre-Olivier Sur.

V Bataclanu zahynul také devětadvacetiletý španělský inženýr Juan Alberto González. Na koncert dorazil se svou manželkou, uvedl španělský list El País.

Když do sálu vtrhla policie, padl na zem. Jeho žena nevěděla, zda ho zasáhli, nebo se jen snaží vyhnout střelbě. Poté viděla, jak ho nakládají do sanitky a po nějakém čase jí úřady potvrdily, že je mrtev.

Mezi mrtvými je také Brit Nick Alexander, který prodával trička a nahrávky skupiny Eagles of Death Metal. Zemřel při jejich koncertě v Bataclanu.

Zamilovaná dívka posílá vzkaz zavražděnému partnerovi přes Twitter

Identifikovat se nepodařilo 30 obětí

Francouzský premiér Manuel Valls uvedl, že se stále ještě nepodařilo identifikovat na tři desítky obětí teroristických útoků, uvedla agentura AFP.

Nepotvrdila se tak informace agentury AFP, která v neděli večer napsala, že svým zraněním v nemocnici podlehli další tři lidé. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpělo také přes 350 lidí zranění, z toho desítky jsou v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Islámský stát vyzval k dalším útokům ve FranciiVideo: Reuters

Mezi oběťmi páteční teroristické akce jsou podle neoficiálních zpráv občané dvanácti států. Zahynul jeden Američan, dvě Tunisanky, jeden Švéd, dva Mexičané, jedna Španělska, dva Rumuni, dva Portugalci, jeden Maročan, dva občané Chile, jeden Brit, tři Belgičané a jeden Alžířan.

Policisté zastřelili jednoho z osmi teroristů. Zbylých sedm se odpálilo při sebevražedných útocích. Ačkoli bilance obětí není konečná, už nyní je jasné, že jde o jeden z nejhorších teroristických útoků v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám