Hlavní obsah

Mezi oběťmi útoků jsou Rumuni, Belgičané i Švéd

Paříž
Aktualizováno

Mezi oběťmi teroristických útoků v Paříži jsou i dva rumunští občané, nejméně dva Belgičané, jeden Švéd a nejméně jeden Brit. Oznámily to podle agentur AP a AFP ministerstva zahraničí příslušných zemí. Mezi obětmi nejsou žádní Češi, uvedla v půl osmé v ČT česká velvyslankyně ve Francii Marie Chatardová. Podle ní jsou identifikované dvě třetiny obětí.

Foto: Yves Herman, Reuters

Policejní hlídka u Eiffelovy věže v Paříži, která byla uzavřena.

Článek

Další Rumun je mezi zraněnými, ale po ošetření byl propuštěn z nemocnice. Rumunské ministerstvo zahraničí uvedlo, že je v kontaktu s rodinami obou zabitých Rumunů. Další podrobnosti rumunské ministerstvo neuvedlo.

„Zabiti byli nejméně dva Belgičané,” řekl AFP mluvčí belgického ministerstva zahraničí. Belgickou vládu prý o tom informovaly francouzské úřady.

Švédský premiér Stefan Löfven oznámil, že při pařížských atentátech byl zabit rovněž jeden švédský občan. Kromě toho byl podle mluvčí švédského ministerstva zahraničí Victorie Bellové další Švéd možná zraněn při střelbě.

Americké ministerstvo zahraničí oznámilo, že mezi zraněnými jsou také američtí občané.

Při sérii atentátů v pátek večer teroristé z Islámského státu (IS) zabili 129 lidí. 352 lidí bylo hospitalizováno, přičemž stav 99 z nich je velmi vážný. Zatím není jasné kolik, je mezi oběťmi cizinců.

Britský premiér David Cameron však upozornil, že jeho země "se musí připravit na množství britských obětí" pařížských atentátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám