Hlavní obsah

Česká letadla o sebe zavadila během show v Indii

• Aktualizováno

Během letecké show Aero India 2015 v Jelahance na předměstí Béngalúru na jihu Indie o sebe ve čtvrtek zavadila dvě letadla českého akrobatického týmu Flying Bulls. Pilotům se po srážce podařilo stroje v bezpečí dostat na zem, jeden z nich má ale poškozené křídlo, informoval server The Hindu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na letecké show v Indii do sebe ve vzduchu narazily dva české letouny

 
Článek

Letouny se střetly během akrobatického představení, během jednoho z manévrů narazilo křídlo jednoho stroje do křídla druhého. Jeden z letounů navíc utrpěl škody na kokpitu. Podle The Hindu jej pilotovala Radka Máchová.

Letecké přehlídce přihlížely stovky diváků, nikomu se však naštěstí nic nestalo.  Nehoda se stala kolem 15:00 místního času nad ranvejí. Ta byla překontrolována a zbavena spadaných kovových předmětů. Akce Aero India 2015 na základně indického letectva u Béngalúru pokračuje. Přerušena byla jen na 1,5 hodiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

Během letecké show Aero India se ve vzduchu střetla dvě letadla českého akrobatického týmu Flying Bulls.

Podle indického ministerstva obrany je nepravděpodobné, že český tým Flying Bulls se zúčastní dalších letů v rámci aeroshow. Létat tam měl až do neděle.

Se členy týmu se měl během nynější návštěvy Indie setkat i ministr obrany Martin Stropnický.

Foto: Profimedia.cz

Jedno z českých letadel, která se srazila během akrobatické show v Indii, přistálo s poničeným křídlem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám