Hlavní obsah

Ve Švédsku se odehrál třetí žhářský útok na mešitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uppsala

Ve Švédsku se ve čtvrtek nad ránem odehrál další žhářský útok na mešitu, za poslední týden již třetí. Informovala o tom agentura DPA. Nejnovější incident ohlásila Uppsala, město asi 70 kilometrů severně od Stockholmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Švédsku se odehrál žhářský útok na mešituVideo: Reuters

 
Článek

„Někdo na budovu hodil molotovův koktejl,” citovala DPA policejního mluvčího. Ten dodal, že zápalná lahev nakonec sama zhasla.

První žhářský případ se odehrál na Boží hod v Eskilstuně asi 100 kilometrů západně od metropole, zranění tehdy utrpělo pět lidí. O čtyři dny později pak začalo hořet v mešitě ve městě Eslöv na jihu země, plameny byly rychle uhašeny a nezpůsobily žádné škody.

Požáry se odehrály v době, kdy se v zemi diskutuje o imigrační politice. Debaty vyvolala krajní pravice, která požaduje, aby se o 90 procent snížil počet žadatelů o azyl, jimž je povolen pobyt v zemi. Hlavní politické strany ale trvají na tom, aby si Švédsko zachovalo svůj liberální přístup k imigraci.

Reklama

Výběr článků

Načítám