Hlavní obsah

Pravý sektor v Oděse zlynčoval proruského poslance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oděsa

Přímo před sídlem oděského gubernátora v úterý odpoledne demonstranti, někteří z nich vybavení symbolikou Pravého sektoru, zbili poslance Strany regionů Nestora Šufryče. Ochrance se nakonec podařilo politika z místa odvést, informoval server Ukrajinska pravda. Ministr vnitra Arsen Avakov ve středu nacionalisty za útok na Šufryče ostře zkritizoval.

BEZ KOMENTÁŘE: Pravicoví radikálové zbili proruského poslance

 
Článek

Důvodem k útoku měly být Šufryčovy proruské postoje.

„Šufryč přišel k budově oblastní správy, nevíme, jakou měl mít schůzku. Byli tam lidé v maskáčích a maskách a s červenočernými vlajkami – evidentně z Pravého sektoru, kteří začali Šufryče bít a táhnout ke kontejneru na odpadky. On se dal na útěk, jenže ho dostihli a začali bít,“ řekla serveru poradkyně oděského gubernátora Zoja Kazanžiková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na zveřejněných videích je vidět, jak se o politika, který má zkrvavený obličej a roztrženou košili, nacionalisté přetahují s uniformovaným policistou a ochrankou.

Ta nakonec za použití pepřového spreje proti útočníkům poslance naložila do mikrobusu. Asi stovka nacionalistických demonstrantů se sešla už v poledne před obchodním centrem, kde měl mít poslanec tiskovou konferenci, a na místo přivezli popelnici, do níž jej podle všeho chtěli vhodit.

Šufryč nakonec setkání s tiskem zrušil. Jde už o třetí podobný případ, kdy nacionalisté zaútočili na zákonodárce Strany regionů s cílem nacpat jej do popelnice.

„Ještě několik pomlácených Šufryčů a Evropa se od naší vítězné revoluce odvrátí. A bojím se, že Amerika také," napsal ve středu ministr Avakov na Facebooku. "Páni radikálové, nechcete-li být za bezvýznamné debily, opusťte cestu lynče," konstatoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám