Hlavní obsah

Slovenští policisté mlátili nahého svázaného muže, nevšimli si kamery

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Inspekce slovenského ministerstva vnitra prověřuje zásah policie při zatýkání muže v Žilině. Slovenští policisté totiž mlátili svázaného a nahého muže. Jak ve středu uvedla televize Markíza, při únorovém zatýkání údajného kuplíře policisté pravděpodobně nevěděli, že je natáčí bezpečnostní kamera umístěná v domě.

Slovenští policisté při zatýkání bili nahého mužeVideo: TV Markíza

 
Článek

Policisté nedovolili muži, aby se oblékl. I když na výzvu vyšel z bytu a vzdával se, na chodbě ho začali mlátit. „S rukama nad hlavou by asi jen těžko kladl odpor,“ uvedla televize.

„Michala nechali stát nahoře a já na ně křičela, proč ho bijí,“ uvedla mužova družka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Družka údajného kuplíře podala několik trestních oznámení. Ministerská inspekce zahájila trestní řízení pro trestný čin zneužití pravomocí veřejného činitele. Zatím však nikoho konkrétního neobvinila. Údajně je to jen otázka času.

Bezpečnostní expert Milan Žitný označil zásah policie za jasné překročení pravomocí. „Policie není oprávněná udělovat tresty. Trestat může soud. Na autě mají napsáno 'pomáhat a chránit'. Tady vidíme, že 'buzerovat a šikanovat'. Měli by to přemalovat,“ uvedl Žitný.

Reklama

Výběr článků

Načítám