Hlavní obsah

Stovky Afričanů se valily přes zeď do Evropy, někteří to nezvládli

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělské ministerstvo vnitra zveřejnilo video, které ukazuje, jak se 1. května stovky Afričanů snaží dostat do Evropy přes bariéru oddělující Maroko a španělskou Melillu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Afričané překonávající bariéru, která odděluje Maroko a španělskou MelilluVideo: Reuters

 
Článek

Dav se valil přes bariéru jako vlna cunami, ale do Evropy se dostalo jen 140 lidí, ostatní to nezvládli. Překonat vysoký kovový plot není tak jednoduché. Španělští pohraničníci jim bránili přeskočit na jejich území, někteří i vylezli na plot za imigranty, ostatní čekali dole. Imigranti, kteří nemají co ztratit, se s nimi prali, jeden ze zoufalství hodil na španělské území své zapálené oblečení.

Melilla a Ceuta jsou dvě známé španělské enklávy na severoafrickém území. Tisíce lidí se přes ně snaží dostat do Evropy, mnozí kempují poblíž na marockém území a čekají na pravou chvíli.

V posledních letech Španělé postavili ještě vyšší bariéry a vybavili je ostnatým drátem, ale ani to nebrání Afričanům, aby se snažili dostat na druhou stranu.

Reklama

Výběr článků

Načítám