Hlavní obsah

Mladík chtěl zaútočit na budovu americké centrální banky, zatkli ho agenti FBI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) zatkli v New Yorku muže pocházejícího z Bangladéše, který se ve středu snažil spáchat pumový atentát na budovu centrální banky Spojených států. Informovala o tom americká média s odvoláním na bezpečnostní zdroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Agenti FBI zatkli muže, který chtěl zaútočit na centrální banku USAVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu New York Post se jednalo o policejní provokační akci. Muž  bangladéšského původu připravoval útok asi tři měsíce se spiklenci, kteří však byli agenty FBI. Ti mu také dodali materiál, který označili za výbušninu.

Muž domnělou nálož o hmotnosti 450 kg naložil do dodávky, zaparkoval ji ve středu ráno u budovy centrální banky na Manhattanu a z nedalekého hotelu zavolal na mobil umístěný v automobilu. K výbuchu nedošlo a muže zatkli federální agenti, uvedl New York Post.

Jedenadvacetiletý atentátník v hotelu nahrál videovzkaz, ve kterém se přihlásil k odpovědnosti za útok na bankovní instituci. V záznamu rovněž uvedl, že je přívržencem teroristického hnutí Al-Káida a že útoky nepřestanou, dokud bojovníci nedosáhnou vítězství, nebo mučednické smrti.

Útočník má údajně spojení na Al-Káidu a do USA přicestoval v lednu, aby zde provedl útok. Podle úřadů se rovněž snažil získat rekruty, jedním z nich byl agent FBI.

Reklama

Výběr článků

Načítám