Hlavní obsah

Dívka natočila měsíc před sebevraždou video o svém trápení

Novinky, zkr
Vancouver

Patnáctiletá školačka z kanadského Vancouveru Amanda Michelle Toddová spáchala ve středu sebevraždu. Pět týdnů před tím umístila na internet osmiminutové video, ve kterém líčí své utrpení. To začalo poté, co se nechala přemluvit, aby se obnažila před webkamerou, informoval server thesun.co.uk.

Úryvek z videa patnáctileté školačky, které natočila měsíc před sebevraždou

 
Článek

Video, na kterém dívka ukazuje papíry, na kterých je sepsán její příběh, umístila na web 7. září. Popisuje v něm, jak se jednou nechala přesvědčit, aby ukázala svá ňadra na kameru. Po roce ji kontaktoval neznámý muž, který chtěl, aby se svlékla znova. Když odmítla, rozeslal její intimní fotografie všem jejím známým, příbuzným a spolužákům.

Dívka se kvůli tomu přestěhovala a několikrát změnila školu, šikana a výsměch kvůli snímkům ale neustaly. Skupinka spolužáků ji dokonce napadla před školou. Toddová se cítila zcela osamělá, proto se už jednou o sebevraždu pokusila - doma vypila bělící prostředek.

Skončila v nemocnici, na internetu jí ale někteří lidé vzkazovali, že by měla zkusit jinou látku, aby se jí sebevražda povedla. A Amanda je poslechla. „Myslím, že její video by mělo být sdíleno a používáno jako nástroj proti šikaně. To by si moje dcera přála,“ řekla pro Vancouver Sun Toddové matka Carol.

Odstrašující film varuje před nástrahami internetu

Společnost Seznam.cz natočila informačně-preventivní film Seznam se bezpečně!, který upozorňuje na rizika spojená s anonymitou na internetu. Velkým problémem, zvlášť v dnešní době sociálních sítí, je množství údajů, které o sobě lidé někdy bezmyšlenkovitě na internetu zveřejňují.

Celý film je postavený na reálných příbězích. V jednom z nich se představil 14letý David, který se spřátelil na internetu s neznámým dospělým mužem. Ten mu nabízel dvoutisícovou úplatu za to, že mu pošle fotky a video s obnaženým tělem. Zachycen je i rozhovor s pedofilem Miroslavem či 16letým Patrikem, který se živil jako dětský prostitut. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám