Hlavní obsah

Dívka se oběsila kvůli své nahé fotce, kterou si spolužáci posílali mobily

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cincinnati

Osmnáctiletá Jessie Loganová spáchala sebevraždu, protože už nemohla unést neúprosné útoky svých spolužáků, kteří ji trápili kvůli fotografii, na níž byla nahá. Původně zaslala intimní obrázek na mobilní telefon svému příteli, po rozchodu však bývalý přítel fotografii rozeslal kamarádům a vzápětí ji znaly stovky dalších studentů.

Článek

Zoufalá Jessie z amerického Cincinnati zkoušela ponižující situaci čelit různými způsoby, dokonce se problém snažila řešit i v televizním pořadu. Nakonec ale tlak okolí už nemohla déle snášet a oběsila se.

Rodičové viní ze smrti vedení školy a policii, protože údajně nedokázali psychickému týrání jejich dcery zabránit. Soudní stíhání ale zahájeno nebylo.

Podobné případy jsou časté

Britský deník The Sun ve středu upozornil, že případ rozrušil veřejnost a odborníci začali mnohem naléhavěji varovat před nebezpečím tzv. „sextových zpráv“. S novým trendem rozšířeným především mezi americkými teenagery, v jehož rámci se mladí lidé fotí obnaženi a posílají své fotografie mobilním telefonem svým partnerům, se množí stále častější případy jejich zneužití.

Ve Velké Británii už existuje program zvaný Cybermentors, který má právě lidem postiženým v jakékoliv spojitosti s textovými zprávami pomáhat.

„Bohužel, je to velmi časté a někdy to může vést k tomu, že to u mladých lidí podnítí sebevražedné sklony,“ uvedla ředitelka Cybermentors Sarah Dyer.  

Reklama

Výběr článků

Načítám