Hlavní obsah

Tři čeští turisté zabloudili ve Vysokých Tatrách

– BRATISLAVA
Právo, ivi

V sobotu se na Zbojnickou chatu nevrátili tři čeští turisté, kteří zaostali za skupinou při výstupu Velkou Studenou dolinou. Jak informuje internetová stránka Horské záchranné služby (HZS) z chaty požádali o pomoc v sobotu večer kolem půl desáté. Navzdory krajně nepříznivému počasí byla zahájena záchranná akce.

Článek

Ve Vysokých Tatrách foukal silný nárazový vítr, hustě sněžilo, teplota se pohybovala hluboko pod bodem mrazu a viditelnost byla minimální. Navíc v nejvyšších slovenských horách přetrvává velké lavinové nebezpečí, které bylo označené čtvrtým stupněm z pětidílné stupnice.

Záchranáři se dostali až na hranici lesa, kde se pro nulovou viditelnost a velkou hrozbu pádu lavin museli vrátit. Chtěli pokračovat v pátrání až v neděli ráno.

Skupina záchranářů už byla v neděli ráno připravena vyrazit do terénu, když ze Zbojnické chaty telefonovali, že čeští turisté právě dorazili na chatu a jsou v pořádku. Pátrání bylo v neděli v 7:15 odvolané.

Pátrání v Nízkých Tatrách pokračuje

Záchranáři v Nízkých Tatrách od pátku pátrají po českém turistovi. Dva Češi bivakovali v horách, pak se rozešli a na smluvené místo dorazil jen jeden z nich. Pátrání pokračovalo celou sobotu a pokračuje i v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám