Hlavní obsah

Na internetu se objevily záběry záhadného tvora z hlubin moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálkově ovládaná kamera natočila v mořských hlubinách tajemného tvora, u kterého není jasné, o co vlastně jde. Spekuluje se, že by se mohlo jednat například o specifický druh medúzy, případně o velrybí placentu. Obě teorie ale mají trhliny, podivná bytost má orgány, jaké medúzy nemají. Záhadou jsou také šestiúhelníky na jejím povrchu.

BEZ KOMENTÁŘE: Gigantické záhadné stvoření z hlubin moře

 
Článek

Tajemstvím je obestřen také původ videozáznamu. Na serveru Youtube se objevil 27. dubna, podle doprovodných údajů byl pořízen o tři dny dříve. Člověk, který video na server nahrál, ale nezanechal žádné další informace.

Pokud je to medúza, mohlo by jít o druh Stygiomedusa gigantea. Tito tvorové dorůstají až šestimetrové délky, ale jsou velmi vzácní. Za posledních 110 let byli spatřeni pouze 114krát, takže o nich není k dispozici dostatek informací. Podle vědců ale proti této variantě stojí zvláštní masitý přívěsek, který není u medúz běžný.

Běžný není ani šestiúhelníkový vzor, jimž je pokryt povrch těla podivného živočicha, přesněji řečeno jeho vrchní část. Podle některých příspěvků by mohlo jít o druh Deepstaria enigmatica, což je další nepříliš prostudovaná medúza, která je jako většina příbuzných druhů bezbarvá, ale má hnědý žaludek, k němuž vede síť trávicích trubic. To by mohlo vysvětlovat ony šestiúhelníkové obrazce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám