Hlavní obsah

Češi tráví Silvestra na horách i v zahraničí

Značná část horských hotelů se na konci roku naplní zahraniční turisty. Češi však nezůstávají nijak pozadu. Odjet oslavit konec roku na hory je stále populárnější. Lidé jezdí jak do českých hor, stále více však i do zahraničí.

Článek

Nejoblíbenější jsou Alpy. Lidé jezdí do Rakouska nebo Itálie. Další alpské země, Švýcarsko nebo Francie jsou podle analytika cestovního ruchu Jaromíra Beránka oblíbené spíše mezi bohatší klientelou.

"Kolik lidí vyjíždí na hory do zahraničí a kolik zůstává v ČR se nedá dost dobře odhadnout, protože velká část Čechů jezdí v ČR na chalupy nebo vlastní chaty a nedají se tak ve statistikách dosledovat," řekl Beránek. Podle něj ale stále většina lidí preferuje domácí hory. Část odjíždí i na Slovensko, na sjezdovky do Nízkých Tater.

Na hory o Vánocích nejčastěji jezdí skupinky mladých lidí a také rodiny s dětmi. Stále častěji se však stává, že hotely či chaty se plní i zaměstnanci různých firem, kteří pobyt dostanou za zvýhodněnou cenu nebo za odměnu.

Pokud se lidé rozhodnout strávit konec roku v zahraničí, volí často i dovolenou u moře. Populární je stále Rudé moře v Egyptě a také exotické země jako Kuba, Dominikánská republika nebo Thajsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám