Hlavní obsah

Ještě nemáte dárky? Většina obchodů na Štědrý den zavře ve 14 hodin

Praha

Šanci pořídit poslední dárky mají opozdilci v obchodech většinou do 14:00. Např. obchody IKEA nebo pobočky Alza.cz zůstanou na Štědrý den zavřené. V pražském obchodním centru Palladium je možné nakupovat až do 17:00.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dopoledne lze také ještě vyzvednout zboží objednané v e-shopu na některé z kamenných poboček.

V prodejnách Electro Worldu mohou dnes zákazníci objednávat dárky v e-shopu až do 11:00 a vyzvednout si zakoupené zboží na příslušné pobočce do konce otevírací doby, tedy do 14:00.

Tesco letos na Štědrý den otevírací dobu o hodinu zkrátí oproti loňsku a obchody se zavřou ve 13:00. "V otázce otevírací doby jsme schopni najít odpovídající řešení a otevřít obchody tak, aby to vyhovovalo jak potřebám zákazníků, tak našich kolegů," uvedl mluvčí Tesca Jiří Mareček.

Globus, Albert nebo Billa dnes zavřou stejně jako loni ve 14:00, prodejny Lidl již v poledne. Obchody Interpar mají otevírací dobu do 15:00. Poté zůstanou otevřené jen obchody na benzínových pumpách a některé večerky. Většina nákupních center zavře také mezi 14. a 15. hodinou.

Slevový voucher lze pořídit na poslední chvíli

Největší opozdilci mohou ještě večer koupit svým blízkým na internetu například elektronickou knihu nebo voucher na slevovém serveru. "Mohou vybírat z nejrůznějších poukázek a to na lázeňské či sportovní pobyty, masáže, divadelní předplatné či vstupy do fitness centra a degustační zážitky. Právě tyto poukazy tvoří tradičně největší část tržeb v posledních dnech včetně samotného Štědrého dne," uvedla ředitelka Slevomat.cz Marie Chytilová.

"Nezanedbatelná výhoda slevových serverů je to, že na nich je možné nakoupit dárky doslova za pět minut 12, kdy stačí vybraný voucher vytisknout a dát v obálce pod vánoční stromeček," dodala Jana Bačová ze slevového portálu Pepa.cz. Například loni byl podle ní nejsilnějším prodejním dnem ve vánočním období 23. prosinec.

O příštích Vánocích by otevírací dobu již mohl určovat zákon. Návrh zákona na omezení prodejní doby v obchodních řetězcích je nyní v prvním čtení ve Sněmovně. Obchody by podle návrhu měly zůstat zavřené na Nový rok, o Velikonočním pondělí, dále 8. května, 28. září, 28. října a o vánočních svátcích 25. a 26. prosince. O Štědrém dnu by obchody směly mít otevřeno pouze do 12:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám