Hlavní obsah

Tipy na dárky pro malé kluky, ale i větší puberťáky

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou především svátky dětí. Vidět šťastné dítě u vánočního stromku je asi snem každého rodiče či prarodiče. Samozřejmě Vánoce by měly být i o tradicích a křesťanství, nicméně to již záleží na rodičích, jak svátky všichni společně prožijí.

Foto: Profimedia.cz

Častou chybou dospělých bývá to, že kupují dárky, které se líbí jim a nedívají se na ně dětskýma očima.

Článek

Výběr dárků dnes není nic jednoduchého. Obrovské možnosti v sobě skrývají větší nerozhodnost a také obavy, zda dárek dítě opravdu potěší. Vždy je tak lepší sázet na samotné přání dítěte. Ani kamarádi totiž nemusí vždy dobře poradit. Každé dítě je jiné a má tedy zcela odlišné tužby a potřeby. Rodiče by tak měli vybírat věci především podle osobnosti dítěte.

Většina dárků se točí kolem hraček a her, ale potěšit může i tzv. měkký dárek v podobě trendy trička, mikiny, ale i knihy či technické vymoženosti. Při výběru těchto věcí by měla jít praktická stránka stranou, stejně jako u dospělých mužů by měl dárek především bavit.

Častou chybou dospělých bývá to, že kupují dárky, které se líbí jim a nedívají se na ně dětskýma očima. Mnohdy tak sázejí na věci, které jsou příliš náročné a neodpovídají vývojové úrovni dětí. Proto například téměř dokonalý vrtulník na dálkové ovládání udělá větší radost tatínkovi než malému předškolákovi, který je hračkou sice zprvu nadšený, ale již nezvládne jeho ovládání a rozhodně nedokáže pochopit, proč by měl být opatrný, aby se vrtulník hned nerozbil.

Pro rodiče by mělo být určující sledování svého dítka, s čím si rádo hraje, co nejraději sleduje v televizi, jakou knížku si prohlíží či jak reaguje na věci svých kamarádů, které samo nemá apod.

Foto: Little Rock Star

Bodýčka, které i těm nejmenším mluví z duše...

Foto: Bonami

Roztomilé samolepky Chocovenyl zútulní a rozveselí každý pokojíček. A nejlepší na nich je, že se dají sundávat a znovu nalepovat. Pokud hodláte přesouvat nábytek nebo se rovnou přestěhovat, není to problém.

Foto: Alza.cz

Tatra 148 oranžová - toto auto, které si každý malý kluk okamžitě zamiluje, disponuje nosností až 100 kg, takže zvládne svézt jak dítě, tak i pořádný náklad - zkuste, co vše lze na Tatře převézt.

Foto: archív firmy

Fisher Price chodící tygřík - vydává zábavné zvuky a melodie podporující dítě v chození a lezení za hračkou. Jiskřivý nos, zářivé barvy, zábavné zvuky a měkký materiál pomůže podpořit zrak, sluch a hmat dítěte. Pro děti od 9měsíců

Foto: Walachia s.r.o.

VARIO kufřík -stavebnice z masivního bukového dřeva ( průměr 15 mm ). Lze ji skládat i rozkládat. Z této stavebnice postavíte mnoho variant staveb.

Foto: archív firmy

Lego Duplo Velký královský hrad - Fascinují vaše malé odvážlivce příběhy o rytířích a ukrytých pokladech? Pak tuto stavebnici budou milovat! Obsahuje vše, co děti potřebují k prožívání jednoho dobrodružství za druhým.

Foto: Supraphonline.cz

Barbora Hrzánová: Logopedické pohádky - vyprávěním nad pohádkou děti nenásilně procvičí slova a častým vyprávěním je zafixují v řeči.

Foto: albi

Chytré čtení Svět zvířat - s elektronickou tužkou už nemusíte dětem číst, zvládnou to zcela samy. Dozví se zde vše o zvířatách žijících v lese, savaně, poušťi, moři a další ...Jak se jmenují, jaké zvuky vydávají a čím jsou zajímavá.

Foto: archív

Igráček MultiGo - velká sada Farma - auta a traktory s praktickým bajonet systémem, který umožňuje snadnou výměnu korbiček a dalšího příslušenství. Obsahuje traktor, radlici, náklaďák, maják, přívěs, 2 vyměnitelné korbičky, 3 Igráčky.

Foto: Sparkys

Nanostříl vhodný pro děti od čtyř let. Má podobu malého luku a je schopen poslat šipku přesně až na deset metrů do terče.

Foto: Little Rock Star

Nápis na tričku je Pořád bydlím z matkou - napsal onehdá žák 2. třídy a autoři ponechali i s chybou.

Foto: Bontonfilm

Kolekce Jak vycvičit draka 1-2 - filmy, jež získaly skvělý ohlas u diváků. Příběhy mladého Vikinga Škyťáka a jeho zuřivého draka Bezzubky, kteří se snaží zachránít svět lidí i draků.

Foto: archív firmy

Playmobil Policejní auto s rychostním člunem - vydejte se na pronásledování pachatele s vysokorychlostním člunem a dvěma policisty. Vzrušující kriminální lov se spoustou zážitků v jednou setu.

Foto: archív firmy

Playmobil Power Rockets vystřelovací rakety s rozdílnými letovými vlastnostmi. Power Rokets fungují na jednoduchém principu stačování vzduchu. Odstartujte vesmírné dobrodružství

Foto: bambutik.cz

Obzvláště děti potřebují to nejjemnější, co existuje. Proto může být bambusové tričko volbou č. 1 - je velmi hebké a měkké, doporučuje se i lidem s kožními problémy, je antibakteriální a dobře odvádí vlhkost. Dětem se v něm bude dobře poznávat svět.

Foto: Bosch

Pracovní kufřík s nářadím - V praktickém kufříku najdete sadu nářadí s plně funkčním akušroubovákem Ixolino a dalšími nezbytnými doplňky. S touto hračkou stráví váš malý kutil hodiny výborné zábavy.

Foto: archív

Igráček - Výpravčí s nádražím a doplňky - Výpravčí má velmi zodpovědnou práci. Musí řídit dopravu na nádraží a mít přehled o všech vlacích, které přijíždějí i odjíždějí. Tak nastupte! Jedeme! Nádraží je navíc součástí unikátního rozložitelného kufříku.

Foto: archív firmy

Lego City Polární základní tábor - díky této stavebnici mohou malí dobrodruzi probádat celou oblast Arktidy a všechna tajemství ledu! Obsahuje laboratoř, pásový dopravník, skútr, saně tažené psy husky, vozidlo s pásy a dokonce i vrtulník.

Foto: archív firmy

Levenhuk D2L NG - Digitální mikroskop se zvětšením 640x a celou řadou výhod. Hlavní výhodu představují dva zdroje osvětlení (vrchní a spodní), což umožňuje pozorování řezů i neprůhledných předmětů.

Foto: Bontonfilm

Hunger Games a Hunger Games: Vražedná pomsta - dvojkolekce na dvd a bd - Začátky šestnáctileté Katniss z 12.obvodu, která se stane symbolem naděje a tváří povstání pro zbytek přeživších obyvatel Panemu.

Foto: archív

Rubik’s Futuro Cube - Pohybem řízená herní kostka připomínající rubikovu kostku v sobě skrývá mnohem víc -je plná her, hlavolamů a moderních technologií, díky kterým dokáže reagovat na nejrůznější podněty, jako je poklepání, rotace nebo pohyb.

Foto: archív firmy

LEGO Architecture 21013 Big Ben - určeny pro všechny milovníky architektury a zajímavých světových staveb. Stavebnice má 346 dílků, doporučený věk je od 12 let.

Foto: Alza.cz

Minecraft nabízí nepřeberné možnosti zábavy, které se může přenést i na oblečení.

Foto: archív firmy

Shoeps - Silikonové tkaničky modré - revoluční vylepšení, které znamená konec věčného zavazování a rozvazování. Silikonové tkaničky SHOEPS jsou vhodné nejen pro děti a důchodce - díky elastickému provedení je jedna velikost určena pro všechny.

Foto: Merkur

Merkur RC Pavouk - šestinohý robot tzv. HexaPod se pohybuje pomocí jednoduché a velmi spolehlivé konstrukci nohou. Sočástí balení je i kvalitní moderní čtyřkanálová vysílačka a přijímač. Frekvence 2,4GHz bez rušivých vlivů další vysílaček.

Lego Star Wars B-wing - přenese děti do fantastického světa Hvězdných válek, ve kterém mohou bojovat světelnými meči proti Temné straně Síly. Mohou roztočit čtyři motory na cestě galaxií, střílet z pružinových pistolí a odvrátit tak útoky Impéria.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na praktické dárky pro šikovné hospodyně

Podle nedávných průzkumů mají prý ženy obvykle lepší představu o tom, co by chtěly najít pod stromečkem, než muži. Na druhé straně lidová moudrost praví, že...

Výběr článků

Načítám