Hlavní obsah

Pražská zoo zavřela do klece Santa Clause

Právo, sts
Praha

Návštěvníci pražské zoologické zahrady si v příštích dnech kromě zvířátek mohou prohlédnout i živý symbol Vánoc anglosaských zemí. Pár dnů před Štědrým dnem obydlí jednu z původně ptačích voliér pražské zoo velmi nebezpečný invazní druh - Santa Claus.

Foto: Zoo Praha, Tomáš Adamec

Tři Santa Clausové v ptačích voliérách budou v Zoo Praha k vidění od 21. do 23. prosince.

Článek

„Společný happening Zoo Praha a Creative Copywriters Clubu má za cíl obranu tradičních českých Vánoc. Tři Santové odchycení v české přírodě, kteří by svou přítomností mohli kriticky ohrozit tvora původního, Ježíška, setrvají v pražské zoo jen na dobu nezbytnou pro vyřízení všech formalit spojených s jejich přesunem do domoviny. K vidění tak budou jen po tři dny,“ informovala Jana Ptačinská Jirátová ze Zoo Praha s tím, že návštěvníci si je budou moci prohlédnout od 21. prosince.

„Kolegové studují literaturu a krmiváři se snaží s předstihem zásobit těmi správnými komoditami, jako jsou hranolky, hamburgery a Coca Cola,“ komentuje dění kolem nového přírůstku ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Foto: Zoo Praha, Tomáš Adamec

Tři Santa Clausové v ptačích voliérách budou v Zoo Praha k vidění od 21. do 23. prosince.

Perličkou pro fajnšmekry se během třídenní expozice stanou pravidelná komentovaná krmení od 10 do 15 hodin, vždy v celou hodinu.

„Trojice Santa Clausů odcestuje den před Štědrým dnem do naší partnerské zoo Bronx v USA a podle plánu bude vypuštěna do severoamerické přírody,“ uzavírá s úsměvem veselý vánoční počin trojské zahrady Bobek.

Reklama

Související témata:

Související články

Slet Santa Clausů skončil pouliční bitkou

Opileckou pouliční bitkou skončil letošní tah Santa Clausů po newyorských putykách. Každoroční hospodský slet zvaný SantaCon opakovaně čelí kritice, neboť jeho...

Výběr článků

Načítám