Hlavní obsah

Britská královna pronese vánoční projev ve 3D

– Londýn

Britská královna Alžběta II. bude zřejmě první státnicí světa, která pronese vánoční projev ke svému národu v trojrozměrném vysílání. Panovnice sedící na trůnu už šest desetiletí svolila k tomu, aby ji snímaly 3D kamery, které přitom princ William loni odmítl na své svatbě s Kate Middletonovou.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Královna Alžběta II.

Článek

Šestaosmdesátiletá vladařka natočila svůj projev před 3D kamerami v pátek 7. prosince. Majitelům 3D televizí se při vánočním projevu bude jevit poněkud prostorověji.

Královna svůj projev předtáčí, protože svátky tráví soukromě s rodinou v Sandringhamu.

V projevu se očekává také oznámení radostné události, že princ William a jeho manželka Catherine očekávají následníka trůnu. Ovšem královnin mluvčí to vyloučil, o těhotenství v rané fázi Alžběta II. vůbec mluvit nebude. Zmíní oslavy svého diamantového výročí na trůnu a také úspěšnou londýnskou olympiádu.

Vánoční projev budou vysílat televize BBC a ITV. Královna jej poprvé národu přednesla v roce 1952. Živé televizní vystoupení si poprvé vyzkoušela v roce 1957.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít do Vánoc a nezešílet

Vánoce se blíží a s tím i všudypřítomná nervozita. Poradíme vám, jak Vánoce zvládnout bez shonu, zbytečného napětí a s pokorou tak, jak byli zvyklí trávit...

Výběr článků

Načítám