Hlavní obsah

Vánoční koncerty mají na programu čeští rockeři i popové hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánočnímu shonu lze ulevit kapkou rockové, popové muziky či naopak baladickou a lidovou písničkou. Mnoho českých interpretů nezapomíná na své fanoušky ani během adventního času a vánočních svátků.

Foto: Jakub Deml, Právo

Čechomor zahrají v Divadle pod Palmovkou.

Článek

Mladá kapela Toxique, držitel ceny Anděl v kategorii Objev roku, zakončila letošní úspěšný rok vydáním DVD I Love My Sofa a turné nazvané SOFAsticated Tour 2009. To uzavře éru Toxique s koncertní scénou v podobě "pokojíčku" s červenou pohovkou, paravánem a telefonem, v němž Klára Vytisková zpívá s nezbytnými několika převleky v popartovém stylu.

"Závěr turné bude 10. prosince v pražském Paláci Akropolis, kde máme velký vánoční koncert a zároveň se budeme loučit s pokojíčkem. Pak budeme pracovat na nové desce a konceptu pódia a kostýmů," řekla Vytisková.

Skyline i Southpaw

Speciální vánoční koncert si na 15. prosince do Lucerna Music Baru připravila skupina Skyline se zpěvačkou Markou Rybin. Půjde o jediné letošní a zároveň na několik měsíců poslední sólové vystoupení kapely v hlavním městě. "Nebudou chybět vychytané projekce a jistě dojde i na nějaké to speciální vánoční překvapení. Zpívání koled a decentně klidný večer ale nečekejte - v první řadě to bude mejdan a masakr jako vždycky!" vzkazuje kapela.

Další z řady předvánočních koncertů nabídne v Lucerna Music baru skupina Southpaw, která zahraje po delší době v Praze 21. prosince. Jako host se představí Chick'n'Dale.

Doga i Čechomor

Na předvánoční a vánoční šňůru s názvem Karikatury Unplugged Tour 2009 vyrazila také severomoravská rocková kapela Doga, která turné zahájené 27. listopadu v Bukovině u Přelouče zakončí 26. prosince v Třinci. V Praze své bezprostřední rockové vystoupení s akustickými nástroji představí 3. prosince.

Skupina Čechomor se na tradičním vánočním turné zastaví ve dvou desítkách míst v republice. V Praze vystoupí 18. a 19. prosince v Divadle pod Palmovkou.

Olympic i Illustratosphere

Již poněkolikáté vánoční koncert ve vyprodaném Velkém sále pražské Lucerny nabídne skupina Olympic, letos 18. prosince. "Scéna bude takový betlém a s hosty zazpíváme první dvě části z České mše vánoční Jana Jakuba Ryby. Zazní i několik koled, nechceme moc velký bigbít, spíše takový vánoční koncert plný něhy," uvedl Petr Janda.

Dan Bárta s kapelou Illustratosphere v rámci předvánočních koncertních zastávek po ČR zavítá do Prahy 16. prosince, kde v klubu La Fabrika představí také svůj nový videoklip Nejen Ian. Jan Budař. Kromě herce Jana Budaře se v klipu objeví například otec Dana Bárty či děti Roberta Balzara.

Janek Ledecký i Hana Zagorová

S omlazenou kapelou se vydá na své vánoční turné zpěvák, skladatel a někdejší lídr kapely Žentour Janek Ledecký. Začíná v úterý v Náchodě a skončí netradičně až na Štěpána, tedy 26. prosince v Brně. Projede 18 českých měst, v nichž fanouškům nabídne své největší hity i něco navíc. Vystoupení v pražské Hybernii 21. prosince bude už jeho dvoutisícím v pořadí a mezi hudebními publicisty se spekuluje o tom, že slibovaným překvapením bude znovuobnovení skupiny Žentour.

Zpěvačka Hana Zagorová u příležitosti svého vánočního koncertu, který se koná 16. prosince v pražské Lucerně, přichystala akci pro dárce krve. Pro dobrovolníky, kteří se dostavili na Karlovo náměstí darovat krev, připravila vstupenku na koncert i svoji novou nahrávku Černý páv.

Helena Vondráčková i Marie Rottrová

Již téměř vyprodané vánoční koncerty Heleny Vondráčkové v pražské Lucerně se uskuteční 19. a 20. prosince, kde ji doprovodí skupina Charlie Band. Mezi hosty se na nich představí zpěvačka Šárka Vaňková a skupina No Name, která je podle výsledků posledního ročníku ankety Český slavík již podruhé nejpopulárnější slovenskou kapelou v České republice.

Marie Rottrová vystoupí na svém pražském vánočním koncertu 18. prosince v Národním domě na Vinohradech. Za doprovodu orchestru Septet Plus Dalibora Kaprase představí hosty Pavla Bobka a dětský sbor Coro Piccolo.

Na rozdíl od většiny kolegů nechystá speciální vánoční turné Věra Špinarová. Letos naposledy vystoupí 22. prosince, o den později oslaví osmapadesáté narozeniny. "Lidem popřeju, ale nemám na to vhodné písničky, a navíc Vánoce moc nemusím," vysvětlila zpěvačka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám