Hlavní obsah

„Bezdomovec“ létá kolem světa v první třídě a užívá si luxusu

Novinky, znk

Ben Schlappig je už rok a půl prakticky bez domova. Tento pětadvacetiletý Američan nemá stálou adresu a tím míň klíč ke svému bytu. Nač platit nájem, když se lze luxusně vyspat i v letadle či hotelu? Schlappig je profesionálním cestovatelem, který své lety financuje směsicí bodů z věrnostních programů aerolinek určených zákazníkům, kteří létají pravidelně, a bodů z věrnostních programů určených majitelům kreditních karet.

Foto: Profimedia.cz

Američan se svým druhem cestování už značně proslavil.

Článek

Ročně nalétá Schlappig až 400 tisíc mil (bezmála 644 tisíc kilometrů), což je 16krát let kolem světa - v luxusu a prakticky za pakatel. Od chvíle, kdy před více než deseti lety začal takto sbírat body, prý létá téměř výhradně v první třídě. Každý den stráví ve vzduchu v průměru čtyři hodiny a nejméně jednou za týden letí mezikontinentálně - do Hongkongu, Šanghaje, Pekingu či kamkoliv, kam je to pro něj výhodné.

Když je na zemi, užívá si tento promovaný marketingový expert v opulentních hotelích - i za to se dají sbírat body, stačí využívat služby partnerů aerolinek. Zřídkakdy však stráví na jednom místě více než tři dny. „Letadlo je teď pro mě domovem. Znám každý detail sedadel v první třídě a znám už i palubní personál,“ svěřuje se.

Své cesty popisuje na blogu

Na snímcích, jimiž pravidelně dokumentuje na Instagramu své výlety, jsou zachyceny mramorové koupelny, luxusní apartmá či bohaté obědy a večeře se šampaňským - div, že těch 36 tisíc lidí, kteří jej sledují, nepukne závistí.

„Kdyby to bylo jednoduché, dělal by to každý,“ tvrdí Schlappig, na druhé straně však ujišťuje, že tento způsob života je dostupný každému běžnému cestovateli - stačí na to jít chytře. Detaily lze najít na jeho blogu „One Mile at a Time“.

Problém jsou vztahy

„Dokážu letět například z Londýna do Abú Dhabí v první třídě za 800 dolarů (20 tisíc korun). Normálně byste za to zaplatili pět tisíc dolarů,“ prozradil stanici CNN.

Jediné, co se mu nedaří, je udržovat vztahy. „Problém jsou především ty romantické. Na druhou stranu ale mí přátelé rozumí tomu, co dělám,“ říká a dodává: „A navíc se skamarádím s lidmi, kteří pracují na různých místech, která navštívím. Vidím je třeba jedenkrát za týden na dvě minuty, ale nějakým způsobem navážeš na to, kde jsi skončil.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám