Hlavní obsah

Muž prodával své auto. Partnerka vůz nenáviděla, to mu vyneslo 1,5 miliónu

Když se rozhodnete prodávat auto na aukčním webu eBay, asi k inzerátu nepřipojíte desetistránkový žalozpěv o tom, jak vašeho „dokonalého zeleného třídveřového miláčka“ nenávidí přítelkyně. Devětadvacetiletý Firat Demirhan ze Severního Porýní-Vestfálska to ale udělal. A stal se díky tomu internetovou senzací.

Foto: eBay

Němec prodával na eBayi Opel Tigra. Zbavil se jej za neskutečnou sumu.

Článek

O obyčejný zelený Opel Tigra byl díky dojemnému příběhu až nečekaně obrovský zájem. V aukci za levnou verzi Opelu získal 1,5 miliónu korun. Automobilka mu navíc díky takové reklamě chce věnovat nový vůz zdarma.

Demirhan z Hagenu u Dortmundu prý chtěl ke svému inzerátu připsat jen pár vysvětlujících detailů, proč se tak kvalitního a zachovalého vozu zbavuje. Že je to jeho miláček, naprosto bez chybičky, ale že jediný důvod, proč ho musí dát pryč, je přítelkyně. Ta třídveřového sporťáka doma nechce už kvůli tomu, že čekají dítě a těžko do něj budou usazovat kojence v sedačce.

Popsal vztah k autu

Němec kromě toho všeho zmínil, jak měl krušné dětství, jak se do auta zamiloval a jak snil o pořádném sportovním voze. Jeho dojemný a zábavných příběh začal kolovat internetem a brzy se o něj začala zajímat i celostátní média.

„Snažil jsem se jen popsat, jak skvělé to auto bylo, kolik mám na něj úžasných vzpomínek, a dokázat tím vším kupci, jaké mám citové vzpomínky a blízký vztah s Oplem Tigra. Myslím, že většina čtenářů se dokázala s námi identifikovat. Téměř všichni z nich řídí auto a mají přítelkyni. Problémy, které máme v našem vztahu, jsou téměř stejné: muži a auta, ženy a boty,“ mínil Demirhan v rozhovoru pro deník Local.

Psali o něm i v Japonsku

Mladému Němci nabídla spolupráci média a reklamní agentury, jeho inzerát je totiž nejen čtivý, ale také nesmírně vtipný. A tak teď poskytuje rozhovory a odpovídá na spousty dopisů a e-mailů.

„Teď o mně začala psát zahraniční média a všichni se mnou chtějí mluvit. Jeden čtenář mi na eBayi napsal, že o mně psali už i v Japonsku. Věřili byste tomu?“ podivoval se Demirhan v rozhovoru.

Firat dal vůz do dražby 18. února s vyvolávací cenou jedno euro, aukce skončila ve středu 25. února a dosáhla ceny 55 750 eur – asi 1,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám