Hlavní obsah

Známý fast food uvedl novinku, při jejímž spatření člověka zabolí žlučník

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězce rychlého občerstvení se stále více potýkají s tím, že mnoho lidí se snaží volit zdravější životní styl. Některé tak na svá menu přidávají méně kalorické a zdravější varianty svých pokrmů. Jiné však naopak ještě přitvrdí a přidají pokrmy, které si může objednat snad jen sebevrah.

Foto: KFC Korea

Nový sendvič Zinger Double Down King

Článek

Korejské KFC zapomnělo na všechny racionální přístupy spojené se zdravým stravováním a umístilo na své menu jídlo, které nese název Zinger Double Down King. Pod tímto docela nenápadným názvem se však ukrývá něco, z čeho rozumného člověka jen při spatření trefí cholesterolový šlak.

Podivný hamburger zahrnuje kuřecí, hovězí i vepřové maso, které bylo smažené, grilované a potažmo pečené. Tvůrci tohoto sendviče tentokrát pozapomněli na housku. Tu nahrazují kusy smaženého kuřete. Nezapomněli však přidat nálož speciální omáčky, která dělá tento pokrm ještě o něco nezdravější.

750 kalorií - málo nebo moc?

Zástupci KFC informovali o tom, že má jídlo „pouze” 750 kalorií, což je sice více než třetina doporučeného denního kalorického příjmu dospělého muže, ale vzhledem k tomu, jak pokrm vypadá, tak to snad ani není tak hrozné. Obdoba tohoto sendviče už byla v prodeji dříve v USA a na Filipínách, ale jen po omezenou dobu a chybělo v něm hovězí.

Foto: repro Twitter

Že to nepůsobí zrovna vábně? No, nepůsobí...

Už tehdy však vyvolal tento typ sendviče mnoho negativních reakcí. V roce 2010 vypočítali, že člověk do sebe jeho prostřednictvím dostal skoro jeden a půl gramu soli a 32 gramů tuku včetně deseti gramů nasycených tuků. Ty mají značně negativní vliv na úroveň cholesterolu v krvi.

Pokračovatel solné bomby

„Je to solná bomba. Spolu s tímto sendvičem sníte většinu maximální doporučené denní dávky soli," informoval tehdy stravovací poradce Kelly Brownell, který je zároveň i ředitelem organizace Rudd Centre for Food Policy prestižní americké univerzity Yale. A to ještě uvnitř chyběl ten plátek hovězího.

Po sociálních sítích už kolují fotky ukazující, jak toto jídlo vypadá ve skutečnosti a podle mnohých jde o jedno z nejmonstróznějších jídel, které si člověk kdy mohl v běžném fast-foodovém řetězci zakoupit. Dobrou chuť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám