Hlavní obsah

Vesnice plná žen hledá muže

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noiva Do Cordeiro

Vesnice Noiva Do Cordeiro v jihovýchodní části Brazílie má všechny předpoklady k tomu, abychom ji mohli označit za nestandardní. Tvoří ji totiž přibližně 600 obyvatel, ale až na několik čestných výjimek téměř pouze ženy. Vesničanky toužící po rovných právech žen však teď řeší problém, že ač je jejich vesnice skvělá, tak jim muži trochu chybějí...

BEZ KOMENTÁŘE: V brazilské vesnici žijí skoro samé ženy

 
Článek

„Vždyť my ty mužský na nic nepotřebujeme,“ zní obvyklá feministická průpovídka, která předchází hromadnému a často i hlasitému přitakání. Jedna brazilská vesnice plná žen, kter funguje na bázi komunity, tento model víceméně převedla do praxe. Z té však nyní můžeme poměrně objektivně usoudit, že je výše zmíněná domněnka mylná, protože značná část vesničanek není moc šťastná. A některé z nich už začínají otevřeně připouštět, že by se více mužů docela hodilo.

„Nepolíbila jsem muže už pořádně dlouhou dobu. Všechny sníme o tom, že se zamilujeme a vdáme. Jenže máme život tady rády a nechceme opustit naši vesnici a hledat manžela někde jinde,“ uvedla pro deník Daily Telegraph 23letá Nelma Fernandesová.

Musí souhlasit s jejich pravidly

Že už zjišťujete, zda nejsou nějaké letenky do Brazílie právě v akci? Možná s tím ještě malou chvíli přece jen počkejte. Tatáž žena totiž dodala: „Rády bychom poznaly muže, kteří by kvůli nám opustili své dosavadní životy a přišli k nám, aby byli součástí těch našich. Nejdříve však musí souhlasit s tím, že budou dělat, co jim řekneme, a budou žít podle našich pravidel.“

V Noiva Do Cordeiro žije několik vdaných žen, ale jejich manželé pracují ve městech vzdálených minimálně 100 kilometrů a za svými ženami se vracejí jen o víkendech. Ač by se však nepozornému muži mohlo zdát, že na něj budou ve vesnici čekat desítky žen s otevřenou náručí, je mnoho znamení, která napovídají tomu, že realita bude o poznání méně sladká.

Problémy řeší ženskou cestou

„Existuje mnoho věcí, které dělají ženy lépe než muži. Naše vesnice je krásnější, daleko organizovanější a také daleko více harmonická, než kdyby ji vedli muži. Pokud nastanou jakékoli problémy či nesváry, řešíme je ženskou cestou – snažíme se nalézt rozumné východisko a vyhnout se konfliktu,“ uvedla 49letá Rosalee Fernandesová.

Tak rozhodli jste se? Vesnice snů, nebo jáma lvová...?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám