Hlavní obsah

Mel Gibson přijede do Varů v pátek a zůstane až do neděle

• Aktualizováno
Právo, Rudolf Voleman

Největší hvězda letošního 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, americký herec, producent a režisér Mel Gibson, přijede v pátek a hodinu před půlnocí se půjde pozdravit s filmovými fanoušky do letního kina. Uvede zde dnes již kultovní snímek Šílený Max, v kterém držitel dvou Oscarů a Zlatého glóbu Gibson ztvárnil hlavní roli.

Jiří Bartoška k MFF Karlovy VaryVideo: Právo

 
Článek

„Informace o atmosféře na karlovarském festivalu, a o tom, že tu lze bezprostředně hovořit s lidmi hned po filmových představeních, měl Mel Gibson především od Johna Malkoviche, který byl v Karlových Varech již dvakrát,“ vysvětloval prezident karlovarského festivalu, jak se podařilo získat Gibsona na karlovarský festival.

Gibson má v sobotu 5. července ve Velkém sále Thermalu před projekcí jeho nového snímku Apocalypto převzít Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

„Do Karlových Varů přicestuje v pátek dopoledne, ale o tom, zda přistane rovnou tady nebo v Praze, o tom ještě nebylo rozhodnuto,“ uvedl Bartoška, podle kterého Gibson letí z Nového Mexika, kde natáčí nový film.

Během soboty si možná Gibson udělá čas pro sebe. Nejenom od Malkoviche, ale i od loňské hvězdy festivalu Johna Travolty, se Gibson dozvěděl o kráse Karlových Varů a bezprostřednosti filmových diváků. „Rád by něco z Karlových Varů osobně viděl, ale jestli to v nabitém pracovním programu zvládne, není nyní opravdu jisté,“ uvedl Bartoška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám