Hlavní obsah

Vary uvidí a uslyší comeback Lucie naživo

Právo, Rudolf Voleman

Celou řadu divácky atraktivních doprovodných akcí, jako například koncert po několika letech obnovené kapely Lucie, legendární představení Obludárium Divadla bratří Formanů nebo třeba dostihový den žokeje Josefa Váni přinese s sebou letošní 48. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který slavnostně zahajuje v pátek 28. června.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie

Článek

„Bude to první veřejný koncert skupiny Lucie v původním složení poté, co se kapela rozpadla a zase dala dohromady,“ uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha s tím, že koncert se uskuteční v sobotu 29. června večer v Poštovním Dvoře. Vstupné bude zadarmo, ale kvůli omezené kapacitě areálu Poštovního dvora, kam se vejde jen dva tisíce diváků, je třeba si vstupenku vyzvednout v parku mezi Richmondem a Poštovním Dvorem. Tam totiž pořadatel koncertu postaví Energy zónu ČEZ, kde budou i pokladny se vstupenkami. Koncert začíná ve 22 hodin, ale Poštovní Dvůr bude se vstupenkou přístupný už od 19 hodin.

V sobotu se uskuteční také první z celkem čtyř představení Divadla bratří Formanů. Diváci se mohou těšit na Obludárium, což je ojedinělý projekt, jehož děj se odehrává v působivých prostorách divadelního šapitó a je postaven na volném sledu rozmanitých čísel, výtvarně a herecky působivých okamžiků a drobných příběhů. Vše je propojeno jednotným tématem, kabaretní atmosférou a netradičním prostorem. Šapitó již stojí na parkovišti na Nábřeží Jana Palacha nedaleko Thermalu. Vstupenky za 150 korun budou v prodeji už ve čtvrtek od devíti hodin v hlavní festivalové pokladně.

Festivalový dostihový pohár žokeje Josefa Váni je na programu mezi doprovodnými akcemi v neděli od 13 hodin a uskuteční se na karlovarském dostihovém závodišti v městské části Dvory. Do Karlových Varů se vrací britský herec Julian Sands s divadelním představením ověnčeným řadou cen, které nese název Pocta Haroldu Pinterovi v režii Johna Malkoviche. Divadelní představení bude v angličtině bez tlumočení a uskuteční se v pondělí 1. července od 20 hodin v Galerii umění Karlovy Vary. Cena vstupenky, které bude možné koupit od pátku 28. června na hlavní pokladně, je 150 korun.

Do festivalového dění se vrací i zpěvák Vojtěch Dyk. S orchestrem B-Side Band se představí s programem jazzové a swingové klasiky. Koncert se uskuteční v pondělí 1. července od 19 hodin v Letním kině a jako hosté vystoupí Matěj Ruppert a saxofonista Michal Žáček. V předprodeji stojí lístek 199 korun a na místě tři stovky. V rámci festivalu se mohou těšit diváci i na další doprovodné akce, jako například na koncerty u Thermalu nebo divadlo pro děti na scéně Pod Chebským Mostem, kde se navíc večer bude hrát big beat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám