Hlavní obsah

Sobotní autobusové spoje na karlovarský festival jsou vyprodané

Právo, vor

Autobusové spoje vypravované v sobotu dopoledne z Prahy do místa konání letošního 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech jsou už beznadějně vyprodané.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Jízdenka do vlaku vyjde bez slev na zhruba dvojnásobek.

Článek

„V sobotu jsou všechny dopolední spoje již obsazené,“ uvedla ve čtvrtek odpoledne operátorka v prodejně jízdenek na karlovarském autobusovém nádraží. „Dvacet čtyři místa máme volná u spoje odjíždějícího z Prahy v sobotu ve 13.45, ale dříve už opravdu nic není,“ uvedla s tím, že posledních několik míst je volných ještě v autobusech pátečních. „Po dvaceti osmi místech u autobusů ve 13.45 nebo 15.30,“ řekla.

Právě přes Prahu cestuje do Karlových Varů na festival nejvíce návštěvníků. Vybírá si k tomu spíše autobusy, protože jsou levnější a rychlejší, než třeba vlak. „Cesta trvá asi dvě hodiny a čtvrt, a stojí mezi 140 až 152 korunami,“ uvedla prodavačka jízdenek.

Jízdenka do vlaku vyjde bez slev na zhruba dvojnásobek. „Ovšem s in - kartou stojí jen 219 korun. Pak také nabízíme skupinové slevy. Skupinu tvoří už dva cestující, který platí stejně jako případní další cestující ze skupiny polovinu běžného jízdného,“ uvedla zaměstnankyně Českých drah u pokladny karlovarského dolního nádraží.

Z Prahy do Karlových Varů jezdí podle ní denně celkem sedm přímých vlakových spojů. „První už dvě minuty před pátou ráno a poslední v 17.29 hodin,“ dodala s tím, že cesta trvá tři hodiny osmnáct minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám