Hlavní obsah

Ve Varech zapěje i Nohavica

Právo, Novinky, zbn

Hlavní hvězdou hudebního doprovodného programu MFF v Karlových Varech bude Jaromír Nohavica. Převezme tak štafetu po oscarové dvojici Markéta Irglová – Glen Hansard, která festival okouzlila loni.

Foto: Martina Žáčková, Právo

Jaromír Nohavica vystoupí ve Varech 10. července.

Článek

Nohavica svůj sólový recitál odehraje v pátek 10. července v Poštovním dvoře od 22:00. Na programu budou písně starší i ty aktuální z alba Ikarus. Vše v aranžmá pro kytaru a heligonku.

Vstupenky na koncert budou v předprodeji v průběhu filmového svátku na festivalových pokladnách. Navíc půjde si přímo na koncertě zakoupit všechny dosavadní Nohavicovy desky.

O spojení loni vystupujících Markéty Irglové a Glena Hansarda s filmem asi není třeba pochybovat. Vždyť obdrželi za svou píseň Falling slowly (zazněla ve snímku Once) Oscara. Ale i Nohavica je spjat s filmem, dokonce přímo s Karlovarským festivalem. Fiktivní dokument režiséra Petra Zelenky Rok ďábla, kde si právě slezský bard zahrál ústřední roli, tu totiž získal v roce 2002 hlavní cenu – Křišťálový glóbus.

Hudební program ovšem ve Varech odstartuje mnohem dřív, už v sobotu 4. července rovněž v Poštovním dvoře vystoupí v rámci akce ČEZ Energy Fest Tomáš Klus, Nightwork, Clou, Support Lesbiens, Chinaski nebo Aneta Langerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám