Hlavní obsah

V březnu vystoupí v Praze Lou Reed

– PRAHA
Novinky, Stanislav Dvořák

Zakladatel skupiny Velvet Underground Lou Reed vystoupí 17. 3. 2006 v Kongresovém centru Praha. Reed, který je znám svým přátelstvím s Václavem Havlem, hrál v ČR naposledy před šesti lety.

Článek

Jak informoval Jaroslav Hainzel z agentury 10:15, ceny vstupenek se pohybují od 650 do 1200 korun. 

"Jestli někdo ztělesňuje newyorský underground, pak je to jedině Lou Reed. Byl u všeho důležitého, co se na scéně undergroundového hnutí odehrálo. Založil Velvet Underground a na své sólové dráze zůstal věrný svým kořenům. V jeho textech se objevují provokativní náměty jako volný sex, užívání drog, dekadence, sebevražedné deprese," uvedl Hainzel.

Reed natočil 32 alb. Mezi ta neslavnější patří Transformer (1972), Coney Island Baby (1976), The Blue Mask (1982), Songs for Drela (1990) nebo American Poet (2001).

Je znám i svou politickou angažovaností a v Čechách přátelstvím s exprezidentem Václavem Havlem. "Jeho návštěva bude ve znamení starých i nejstarších písní. Udělá tak radost všem, kteří považují jeho první nahrávky za to nejlepší. Na přímé přání umělce se koncert uskuteční v sále na sezení a my spolu s ním věříme, že to přispěje k mimořádnému koncertnímu zážitku všech jeho fanoušků," dodal Hainzel.

Lou Reed letos v lednu přijel do Prahy, kde se setkal s Václavem Havlem. Své názory prezentoval ve Švandově divadle.

Reklama

Související témata:

Související články

Václava Havla a Lou Reeda spojují postoje

S podporou The Plastic People of the Universe a se zdravicí od Suzanne Vega uvítal v pondělí večer další díl skvěle obsazovaných Scénických večerů Švandova...

Výběr článků

Načítám