Hlavní obsah

Collins nekončí, uvažuje o obnovení Genesis

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jeden z nejrespektovanějších zpívajících bubeníků světa Phil Collins by rád obnovil svou bývalou kapelu Genesis. Skupina vznikla už roku 1967, ale nejvíce se proslavila v osmdesátých letech. Před necelými deseti lety Collins z Genesis odešel a hrál sólově, nedávno dokonce prohlásil, že už na žádné turné nevyjede.

Článek

Collins se chce vrátit k původní sestavě, což by znamenalo že by v čele skupiny stanul zpěvák Peter Gabriel. Collinsovi by to údajně vůbec nevadilo. Původní frontman Gabriel postoupil v roce 1975, poté, co se rozhodl pro sólovou dráhu, vedoucí postavení ve skupině Collinsovi.

"Jsme pořád dobrými příteli," prohlásil Collins. "Že už nehrajeme ve stejné kapele neznamená, že se nevídáme a netěšíme se ze své společnosti." Collins potvrzuje, že je nanejvýš pravděpodobné, že se soubor dá zase dohromady. "Rád usednu za bubny a nechám Petera (Gabriela) zpívat. Obnoví-li se skupina, budu tam. Pokud se tak nestane, bude to jen proto, že tomu stojí v cestě spousta věcí." 

Informace je o to překvapivější, že zpěvák nedávno v pražském hotelu Four Seasons oznámil, že už nikdy nechce jet na žádné turné. Potvrdil, že náhradní termíny pražských koncertů jsou 23. a 24. listopadu, a vysvětlil, že se chce věnovat rodině a koncertování zabírá mnoho času. [celá zpráva

Mezi Collinsovi nejznámější hity patří písně In The Air TonightYou Can´t Hurry Love či Dance Into The Light.  

Reklama

Související články

Phil Collins končí s koncertováním

Anglický zpěvák Phil Collins v úterý nečekaně oznámil v pražském hotelu Four Seasons ukončení své koncertní kariéry. Potvrdil, že náhradní termíny pražských...

Výběr článků

Načítám