Hlavní obsah

Česko poprvé ve finále Eurovize, Gabriela Gunčíková postoupila

Novinky, Lucie Sieglová

Zpěvačka Gabriela Gunčíková vcera večer ve Stockholmu vystoupila v prvním semifinálovém kole Eurovize. Z celkem 18 soutěžících jich do finále postoupilo deset - a Gunčíková mezi nimi. Zpěvačka soutěží s písní I Stand autorů Sary Biglert, Christiana Schneidera a Aidana O´Connora.

Foto: Thomas Hanses

Gabriela Gunčíková

Článek

Již po prvních zkouškách měla Gunčíková na vystoupení velmi dobré ohlasy. Poroty a hlasující fanoušci tak jen potvrdili to, co česká delegace ve Stockholmu slýchala posledních deset dnů, co je zde - Česko letos do finále rozhodně patří.

„Je to úžasné, všichni jsou šťastní, všichni slaví. Já jsem z toho úplně mimo, je to velká euforie,“ popsala pro Novinky Gunčíková své bezprostřední pocity po vyhlášení.

„Je to neuvěřitelný úspěch. Doufali jsme, že postoupíme a udělali jsme pro to maximum. Jsme šťastní, že se to povedlo. Gábina to zazpívala neuvěřitelně, celá hala ztuhla a pak vybuchla v aplaus. Ty chvíle, než nás vyhlásili, si neumíte představit,“ uvedl pro Novinky vedoucí české delegace Jan Bors.

Zatím nejlepší výsledek českých reprezentantů na Eurovizi bylo loňské 13. místo v semifinále pro Martu Jandovou a Václava Bártu.

Do finále dnes postoupili také reprezentanti Ázerbájdžánu, Ruska, Nizozemska, Maďarska, Chorvatska, Rakouska, Arménie, Kypru a Malty a doplnili tak zástupce Německa, Velké Británie, Francie, Španělska, Itálie a loni vítězného Švédska, kteří o účast ve finále nemuseli bojovat, postoupili automaticky.

Reklama

Výběr článků

Načítám