Hlavní obsah

Kremličkův obraz se prodal za 4,6 miliónu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obraz malíře Rudolfa Kremličky nazvaný Slovenská krajina se na nedělní aukci v pražském hotelu Hilton prodal za 4,6 miliónu korun, to je 200 000 pod vyvolávací cenou. Za částku o milión korun nižší změnila majitele malba nazvaná Přístav na Ile de Sein od Jana Zrzavého. Třímilionovou hranici v dražbě překonal také obraz chorvatského malíře Vlaha Bukovace.

Foto: archiv, Právo

Obraz Slovenská krajina od Rudolfa Kremličky

Článek

Kremličkovo plátno Slovenská krajina šlo do prodeje s vyvolávací cenou 4,8 miliónu korun. Podle posudku v aukčním katalogu představuje toto dílo z roku 1919 vzácnou krajinářskou realizaci, ve které se projevují jedinečné kvality autorova noblesního malířského projevu. Obraz předního představitele českého neoklasicismu byl ale vydražen za 4,6 miliónu korun.

Obraz naposledy změnil majitele v roce 2007, tehdy se prodal za tři milióny korun.

Druhým nejdráže prodaným obrazem nedělní  aukce byla malba Přístav na Ile de Sein od Jana Zrzavého. Mnohokrát vystavované dílo z malířova bretaňského období neslo vyvolávací cenu 3,8 miliónu korun. Obraz nakonec změnil majitele za částku o 200 tisíc korun nižší.

Velmi dobře si v aukci vedlo dílo chorvatského malíře Vlaha Bukovace. Akt Dívka se závojem a růžemi šel do dražby za necelé dva milióny korun, ale jeho cena stoupla až na 3,1 milionu.

Za více než milión se dnes podle Neuberta prodalo také dílo Antonína Slavíčka Zlatá ulička. Nový majitel za něj zaplatí 1,66 miliónu korun bez dražební přirážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám