Hlavní obsah

Filmové premiéry: Kniha džunglí, Lovec: Zimní válka, Carol a Hardcore Henry

Právo, Věra Míšková

Premiérou týdne je nejnovější adaptace Knihy džunglí. Lovec Erik ze Sněhurky se stal hrdinou svého vlastního filmu Lovec: Zimní válka. Cate Blanchettová a Rooney Mara podávají skvělé výkony v milostném dramatu Carol. Zběsilý akční nářez čeká diváky filmu Hardcore Henry. Na cestě za pomstou je Christopher Plummer ve filmu Vzpomeň si. Hlavu vzhůru je sociální drama o dospívání na hraně zákona. V obnovené premiéře jde do kin Mlčení jehňátek a restaurovaný Dobrý voják Švejk.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 16. týden

Článek

Kniha džunglí

Kniha džunglí Video: Falcon

Člověčí mládě Muglí je vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení, a Mauglí cítí, že již není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú.

Kniha džunglí, USA 2016, dobrodružný, rodinný, 105 min., režie: Jon Favreau, hraje: Neel Sethi, mluví: Bill Murray, Ben Kinsley, Scarlett Johanssonová a další.

Lovec: Zimní válka

Lovec: Zimní válka Video: CinemArt CZ

V době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě, mohla královna bez obav diskutovat se zrcadlem o tom, kdo je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou, která je v jejích očích příliš měkká. Když ale Freya přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, která chce dobýt svět.

Lovec: Zimní válka, USA 2016, fantasy, 114 min., režie:  Cedric-Nicolas Troyan, hrají: Chris Hemsworth, Charlize Theronová, Jessica Chastainová, Emily Bluntová a další.

Carol

CarolVideo: Bontonfilm CZ

Film o citovém vzplanutí a následném mileneckém vztahu dvou žen v atmosféře 50. let minulého století, tedy v době, kdy jejich osudová a nekontrolovatelná láska znamenala porušení zákona.

Carol, USA 2016, romantické drama, 118 min., režie: Tod Hayness, hrají: Cate Blanchettová, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulsonová a další.

Hardcore Henry

Hardcore Henry Video: Bontonfilm CZ

Hardcore Henry je první film na světě natočený výhradně z pohledu první osoby. Přesně jako počítačové střílečky, které jsou stěžejní inspirací. Divák vše sleduje z pohledu hlavního hrdiny, který v lavině úderů, střelby, skoků, pádů a jízdě na čemkoliv musí zlikvidovat hlavního zloducha, celou jeho armádu a zachránit krásnou blondýnu s nadprůměrným sex appealem.

Hardcore Henry, USA 2016, akční, 90 min., režie: Ilja Najšuller, hrají: Sharlto Copley, Danila Kozlovskij, Haley Bennet, Andrej Dementěv, Svetlana Ustinova, Tim Roth a další.

Vzpomeň si

Vzpomeň si

Devadesátník Zev se po smrti své ženy vydává na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe, kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou.

Vzpomeň si, Kanada 2015, drama, 90 min., režie: Atom Egoyan, hrají: Christopher Plummer, Dean Norris, Martin Landau, Bruno Ganz, Henry Czerny, a další.

Hlavu vzhůru

Hlavu vzhůru! Video: Film Europe

Malony se pohybuje na hraně od svých šesti let. Výbušný, vzdorovitý kluk z problémové rodiny se pravidelně dostává do křížku se zákonem a přivádí k zoufalství soudkyni Florence  i sociálního pracovníka, kteří usilovně hledají cestu, jak mladého delikventa uchránit před vlastním temperamentem i vězením.

Hlavu vzhůru, Francie 2015, drama 120 min., režie: Emmanuelle Bercotová, hrají: Rod Paradot,  Catherine Deneuveová, Benoît Magimel, Sara Forestierová a další.

Mlčení jehňátek

Foto: AČFK

Filmové premiéry

Hrdinkou pěti Oscary ověnčeného psychothrilleru je mladá adeptka FBI Clarice Starlingová. S pomocí zašifrovaných nápověd zvráceného psychiatra a mnohonásobného kanibalského vraha Hannibala Lectera, jenž je internován v podzemní cele ve vězeňské léčebně, se pokouší odhalit totožnost bestiálního zabijáka mladých žen, který své oběti posmrtně stahuje z kůže...

Mlčení jehňátek, USA 1991, psychothriller, 118 min., režie: Jonathan Demme, hrají: Jodie Fosterová, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Ted Levine a další.

Dobrý voják Švejk

Foto: NFA

Filmové premiéry

Slavná adaptace neméně slavného románu Jaroslava Haška je další v řadě digitálně restaurovaných filmů v rámci programu záchrany českého filmového dědictví.

Dobrý voják Švejk, ČSSR 1956, satira, 125 min., režie: Karel Steklý, hrají: Rudolf Hrušínský, Svatopluk Beneš, Miloš Kopecký a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám