Hlavní obsah

W. Axl Rose rozdělil fanoušky AC/DC

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelská agentura Live Nation v pondělí potvrdila, že se koncert skupiny AC/DC 22. května v Praze uskuteční. Zpěvákem kapely však bude William Axl Rose, jinak frontman amerických Guns N’Roses. Zastoupí Briana Johnsona, který má problémy se sluchem a lékaři mu nebylo doporučeno, aby koncertoval.

Foto: ČTK/AP

W. Axl Rose bude 22. května zpívat v Praze s AC/DC.

Článek

Někteří fanoušci tradiční sestavy AC/DC jsou však přesvědčeni, že koncert nebude mít potřebnou kvalitu, a tak se rozhodli vstupenek, které už na pražské vystoupení měli zakoupené, zbavit. Jedna část je vrací přímo pořadatelům.

„Není to zatím nic zásadního,“ sdělil včera Právu Petr Novák z Live Nation.

„Zatím nás kontaktovalo jen několik desítek lidí.“ Druhá část zvolila jinou cestu a začala vstupenky nabízet na facebookovém profilu koncertu.

Jedna z prvních reakcí na zprávu byla od Daniela Krause, který napsal: „Teď se ukáže, kdo z vás je opravdu fanda kapely. Já teda rozhodně jedu a budu ji podporovat dál. Opravdoví fanoušci zůstanou za jakékoliv situace.“ Další už ale vstřícné nejsou.

„Bůhví, jestli to nevěděli už dřív a nečekali, až se vyprodají všechny koncerty. Jsem úplně vytočená,“ napsala Gabriela Kuncová. Jiří Větvička dodal: „V tomhle se točí sakra velký prachy, bohužel my jsme jen zrnka písku...“ A David Armyn na to reagoval: „Zrnka písku, který ty prachy dělaj. Kdo by chtěl poslouchat někoho jinýho, než koho si zaplatil a čekal, že dorazí?! Nemám nic proti Axlovi, ale až ho budu chtít slyšet, tak pojedu na koncert GNR, ne na AC/DC. A pokud se lidi ozvou, mělo by se to hnout.“

Johnson byl prý zaskočen

Nejenom fanoušci však reagovali na zprávu o angažování Axla na post zpěváka AC/DC vlažně. Životopisec skupiny Jesse Fink sdělil, že nepochopil způsob, jakým se rozloučila se svým dosavadním zpěvákem Brianem Johnsonem. Podle něho zvolila ve svém víkendovém prohlášení o změně v sestavě příliš suchý jazyk. „Myslím si, že se to dotkne všech fanoušků, kteří hudbu AC/DC považují za svůj životní styl. Kapela Brianovi dluží více než jen pár bezcitných řádků,“ řekl BBC a dodal: „Co by na to asi řekl Malcolm?“

Malcolm Young už ale členem AC/DC není. Před třemi lety jeho kariéra skončila kvůli demenci, jež mu nedovoluje pokračovat v roli kytaristy.

Server Inquisitr.com přinesl slova amerického komika Jima Breuera, který je blízkým přítelem Briana Johnsona. Podle nich prý byl zpěvák překvapen, jak rychlý spád události nabraly poté, kdy kapele na začátku března letošního roku oznámil, že mu lékaři nedoporučili dále koncertovat, protože by mohl přijít o sluch.

„Řekl mi, že kapele volal a požádal ji, aby se sešli a hledali řešení. O dva dny později už ale četl na internetu a v novinách, že je skoro hluchý, a další den si přečetl, že kapela shání náhradního zpěváka,“ uvedl Breuer.

Angus hrál s Guns N’Roses

AC/DC a Axl zatím chystají vše pro zdárný průběh turné. Kytarista Australanů Angus Young se o víkendu překvapivě objevil na americkém festivalu Coachella na pódiu jako host Guns N’Roses.

Zahrál s nimi Whole Lotta Rosie a Riff Raff, skladby z repertoáru AC/DC. Reakce fanoušků byly v zásadě vstřícné.

Reklama

Výběr článků

Načítám