Hlavní obsah

V Praze vystoupí skladatel David Arnold, autor hudby k bondovkám

Britský skladatel David Arnold, držitel cen Grammy a Emmy, vystoupí 5. června v rámci festivalu Film Music Prague ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Autor hudby ke čtyřem bondovkám a velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti nebo Godzilla se na koncertu s názvem Hudba Hollywoodu v České republice představí poprvé, informovala mluvčí Film Music Prague Zlata Jílková.

Foto: Seenmedia.cz

David Arnold

Článek

Pod vedením japonského dirigenta Čuheie Iwasakiho zahraje Praga Sinfonietta, sbor a také sólisté. Mezi nimi i protagonista české verze muzikálu Fantom opery Jakub Hübner, který se ujme písně You Know My Name z filmu Casino Royale. Na pódiu nebude chybět ani samotný skladatel.

„David Arnold je všestranným umělcem, který se rád chopí mikrofonu nebo kytary či sedne za klávesy. I na to se můžeme při pražském koncertu těšit,” uvedl ředitel festivalu Nikola Bojčev.

Film Music Prague každoročně přiváží do metropole netradiční hollywoodské projekty za účasti různých hostů, zejména skladatelů. V minulých letech byli v Praze držitelé Oscara Elliot Godlenthal (Frida), Rachel Portmanová (Čokoláda), Jan Kaczmarek (Hledání Země-Nezemě) nebo skladatelé Harryho Pottera Nicholas Hooper a Patrick Doyle. Úspěch měl koncert skladatelské dvojice Harry Gregson-Williams (Shrek, Marťan) a Fernando Velázquez (Sirotčinec, Purpurový vrch).

Skladatel Arnold se narodil v roce 1962 v britském Lutonu. V roce 1994 na sebe upozornil soundtrackem k filmu Hvězdná brána v režii Rolanda Emmericha. Na tuto spolupráci navázali filmem Den nezávislosti o dva roky později. Do třetice se Arnold a Roland Emmerich setkali u snímku Godzilla (1998). David Arnold následně převzal hudební otěže ve filmech o agentu Jamesi Bondovi. Více informací o festivalu se nachází na stránkách www.filmmusicprague.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám