Hlavní obsah

Barbora Poláková: Moje hudba je pro lidi

Právo, Jaroslav Špulák

Největší senzací sobotního předávání Cen Anděl byla Barbora Poláková. Z Hudebního divadla Karlín v Praze si odnesla dvě ceny.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Oceněná zpěvačka Barbora Poláková

Článek

Jste objevem roku a máte nejlepší píseň loňska. Cítíte, že se tím pro vás jako zpívající herečku něco mění?

Z těch cen mám obrovskou radost. Teď se budu snažit, aby mé koncerty, které přijdou, byly perfektní a lidé nebyli zklamaní, ale naopak šťastní. Pracovala jsem před časem s Davidem Kollerem. Říkal mi, že kdyby se s Lucií měli sejít jenom na velké koncerty pro radost lidem, mělo by to velkou cenu. Chci to tak dělat také. Moje hudba je pro lidi.

David Koller dostal dvě ceny, vy také. Je v tom určitá symbolika?

Možná ano, těžko říct. Když jsme dostali nominace, psali jsme si a hecovali se.

Skládáte nové písničky a plánujete další album?

V květnu hrajeme se skupinou Monkey Business ve Žlutých Lázních v Praze a už tam bychom chtěli představit alespoň dvě další. Budou živější než ty na desce. Na březnovém křtu v pražské Malostranské besedě ale lidé i na ty pomalejší také tancovali.

Čeká nás spousta koncertů a festivalů, na mnohých budeme hrát před a po kapelách, na které budou lidé čekat víc. Bude to asi těžké. Už jsme si to ostatně vyzkoušeli na cenách Žebřík, kde diváci čekali na koncert Marpa, a pro nás to z toho důvodu nebyla úplně procházka růžovou zahradou. Ale dali jsme to.

Reklama

Výběr článků

Načítám