Hlavní obsah

Miluje komiksy a fyziku jako Sheldon. Americký profesor přijede na Academia Film

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Academia Film Olomouc se koná od 19. do 24. dubna a promítne 120 filmů. Jedním z hostů bude americký profesor James Kakalios, který miluje komiksy a fyziku, stejně jako slavný seriálový podivín Sheldon Cooper.

Foto: Warner Bros.

Kakalios je autorem knihy Fyzika a superhrdinové, kde vědecky rozebírá schopnosti komiksových postav.

Článek

Kakalios je autorem knihy Fyzika a superhrdinové, kde vědecky rozebírá schopnosti komiksových postav. Pracoval jako odborný konzultant filmové adaptace Watchmenů a v roce 2001 zahájil na Minnesotské univerzitě seminář s názvem Vše, co vím o vědě, jsem poznal díky komiksům.

Dalším hostem bude holandský architekt a režisér Jord den Hollander. Mimo jiné ukáže na populárních filmech roli architektury v dějinách kinematografie, rozebere třeba kultovní snímky Metropolis a Blade Runner.

Molekulární biolog Marc van Montagu přijede přednášet o geneticky modifikovaných organismech. Pokusí se odpovědět na otázky, zda jsou GMO bezpečné pro člověka a pro životní prostředí a jakou budou mít budoucnost.

Academia Film Olomouc pořádá Univerzita Palackého od roku 1966. Jde o  nejstarší český filmový festival zaměřený na populárně-vědecké filmy. Proběhne hlavně v Konviktu – Uměleckém centru Univerzity Palackého, dále v kině Metropol a interaktivním muzeu vědy Pevnost poznání.

Další podrobnosti na afo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám