Hlavní obsah

Soudce A.K., První republika i Prušinovského Most na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další řady seriálů Život a doba soudce A.K. a První republika nebo novou sérii Most, první seriál, který se odehrává v severočeském Mostě, nabídne letos Česká televize. Celkem ČT schválila 406 projektů, hraných pořadů je jen 33.

První republika

Článek

Život a dobu soudce A.K. budou režírovat Robert Sedláček, Radim Špaček, Bohdan Sláma a Petr Marek.

Naděje vzbuzuje Most, projekt scenáristy Petra Kolečka a režiséra Jana Prušinovského, který má za sebou superúspěšné seriály Okresní přebor nebo Čtvrtá hvězda.

Hlavními hrdiny jsou Luděk a jeho transsexuální bratr Pavel, známý také jako Dáša. „S městem Most jsem se seznámil přes manželku, která z něj pochází. Do magické hospody Severka mě vzal můj tchán. Odtud jsem čerpal nejen mosteckou filozofii, ale i předobrazy některých postav,“ řekl Kolečko.

Foto: ČT

David Švehlík

Oblíbení herci se vracejí v seriálu První republika. „Magdalena se posune jinam, z hodné holky se stane žena a bude se rvát i v jiné oblasti než za lásku,“ poznamenala herečka Veronika Arichteva. Tématem série totiž bude také ženská emancipace za 1. republiky.

„V druhé řadě bude méně dílů, sezóna bude třináctidílná, to umožňuje více se soustředit na příběh,“ dodal kreativní producent Jan Maxa.

Vetchý i Trojan

Třídílné drama Spravedlnost natočil Petr Bebjak. Tentokrát se nehledá vrah, neboť je znám už od začátku. Vyšetřovatel Ondřej Vetchý se spíše snaží zamést stopy po pachateli.

Další sérii, Svět pod hlavou, točil Radim Špaček. Vyšetřovatel Filip Marvan (Václav Neužil) se ocitne v Sokolově 80. let. „Budeme stavět na kontrastu dnešního pohledu na tehdejší dobu, bude to zábavnější, je tam situační humor i gejzír verbálního humoru, který bude obstarávat jeho nadřízený – toho hraje Ivan Trojan,“ řekl Špaček.

ČT chystá také 190 dokumentů. Budou mezi nimi pořady o normalizaci, ale také o Marii Terezii nebo film Davida Ondříčka o jednom z nejslavnějších sportovců Emilu Zátopkovi. Dalšími tématy jsou třeba život „světských“ nebo současná česká šlechta.

Reklama

Výběr článků

Načítám