Hlavní obsah

Jean-Michel Jarre přijede v listopadu do Prahy

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otec elektronické hudby, francouzský hudebník a skladatel Jean-Michel Jarre se v letošním roce po šesti letech vydá na světové turné. V jeho rámci dorazí 8. listopadu do pražské O2 areny. Vstupenky budou stát 1390 korun.

Foto: ČTK

Francouzský hudebník a skladatel Jean-Michel Jarre

Článek

Sedmašedesátiletý průkopník elektronické hudby připravil program, jenž bude postavený na skladbách z jeho aktuálního dvojalba Electronica. První část počinu s podtitulem The Time Machine vydal loni v říjnu a nabídl na ní několik spoluprací s umělci různých žánrů a generací. Druhá část Electronica 2: The Heart of Noise přinese účast dalších zajímavých hostů, například Pet Shop Boys, Primal Scream, Garyho Numana, Hanse Zimmera či Cyndi Lauperové, a vyjde 6. května.

Umělec se s novou show plánuje nejprve představit na vybraných evropských festivalech, na podzim se pak vydá na turné nazvané Eletronica World. Začne 4. října v Cardiffu ve Walesu a nabídne bezmála 40 koncertů, které absolvuje během dvou měsíců.

Jarre je průkopníkem obřích městských koncertů, se kterými je zapsán v Guinnessově knize rekordů. Prvního rekordu dosáhl s koncertem před La Défense v Paříži, jemuž přihlíželo 2,5 miliónu diváků. O pár let později jej překonal u příležitosti oslav 850. výročí založení Moskvy, kde hrál pro více než 3,5 miliónu lidí.

Jean-Michel Jarre se na hudební scéně pohybuje od roku 1972, kdy debutoval albem Deserted Palace. Proslavil se však až o čtyři roky později třetí studiovou deskou Oxygene.

Reklama

Výběr článků

Načítám