Hlavní obsah

Film roku Spotlight se sekl. Jack Dunn neměl se zneužíváním dětí nic společného

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Spotlight, držitel Oscara za nejlepší film roku, obsahuje jednu nepříjemnou chybu. Napínavý thriller totiž do kauzy dlouho tajeného zneužívání dětí kněžími namočil i muže, který s tím opravdu neměl nic společného, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Herec Gary Galone (na snímku) hrál Jacka Dunna.

Článek

Tvůrci filmu se oficiálně omluvili Jacku Dunnovi, který se objevil jako jedna z postav ve filmu. Vypadalo to, jako by se snažil zamést pod koberec masivní zneužívání dětí kněžími v americkém Bostonu. Jack Dunn ale aféru netajil, naopak se snažil některým obětem pomoci, uznala společnost Open Road.

”Uznáváme, že pan Dunn nebyl součástí aféry s utajováním na arcidiecézi,“ napsali v tiskovém prohlášení.

Foto: Falcon

Michael Keaton (film Spotlight)

Ve filmovém dialogu to vypadalo, jakoby se mluvčí Boston College snažil zlehčovat rozsah aféry. Hrál ho Gary Galone a skutečného Dunna, který pořád žije v Bostonu, to pochopitelně rozčílilo. Žádal vystřižení scény a začal vyhrožovat žalobou, ale nakonec k soudu nedojde.

„Jako u většiny filmů založených na skutečných událostech, Spotlight obsahuje fiktivní dialog, který byl spojen s panem Dunnem kvůli dramatickému účinku,“ uvedli producenti filmu.

Firma Open Road alespoň zaplatila Dunnovi poplatky za právní služby a jeho jménem přispěla na dvě charitativní sbírky. „Doufám, že Hollywood přehodnotí to, jak natáčí scény ve filmech, které mají vycházet ze skutečných událostí,“ uvedl poškozený.

Reklama

Výběr článků

Načítám