Hlavní obsah

Kultovní Nelítostný souboj Pacina a De Nira dostane prequel

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Michael Mann po dvou dekádách oprášil svůj majstrštyk The Heat (Nelítostný souboj) a ohlásil, že natočí prequel.

Foto: Warner Bros

Al Pacino a Robert De Niro. Známá "kávová" scéna z Nelítostného souboje

Článek

Michael Mann tím snímkem ohromil svět v roce 1995. Nelítostný souboj bylo velkolepé krimi drama, patrně jedno z nejlepších v žánru vůbec, a přineslo i špičkovou hereckou sestavu Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer a Jon Voight.

Nejdříve má prequel, který je teď pro režiséra prioritou, vyjít jako román. Server Deadline uvedl, že Mann spolupracuje se skupinou autorů, kteří chystají několik příběhů současně pro televizi a velké plátno.

Foto: Warner Bros

Robert De Niro a Val Kilmer

Příběh se má zaměřit na začátky detektiva Vincenta Hanny (Al Pacino) a kriminálníků Neila McCauleyho (Robert De Niro), Chrise Shihirlese (Val Kilmer) a Natea (Jon Voight). Z toho bohužel také vyplývá, že slavní herci si nebudou moci své role zopakovat, protože jsou všichni mnohem starší, než je potřeba.

Michael Mann tyto postavy napsal podle policistů a zločinců, které sám poznal, čímž filmu dodal fascinující věrohodnost. Hanna, McCauley a jejich komplikovaný vztah byl odrazem amerického policisty Adamsona a jeho protivníka McCauleyho. Známá scéna, kdy si rivalové povídají u kávy, se prý opravdu odehrála.

Reklama

Výběr článků

Načítám