Hlavní obsah

Damian Marley vystoupí v srpnu v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Devětadvacátého srpna vystoupí poprvé v ČR zpěvák a muzikant Damian Marley, nejmladší syn Boba Marleyho. Se svou kapelou zahraje ve Velkém sále pražské Lucerny.

Foto: LMB

Damian Marley

Článek

Damian Marley, který se narodil roku 1978 v Kingstonu na Jamajce, byl odmalička obklopen hudbou. Stejně jako jeho bratři se rozhodl zpívat a první vlastní sólo album Mr. Marley vydal už v roce 1996. Více prorazil s deskou Halfway Tree, jež mu vynesla Grammy v kategorii nejlepší reggae album.

Jeho kvality jednoznačně potvrdila deska Welcome to Jamrock (2005), která dostala dvě Grammy (v kategorii reggae a kategorii urban/alternative), neboť šikovně propojila elementy reggae, R a hip/hopu. Duet Road to Zion Damian natočil s raperem Nasem a později spolu udělali celé album Distant Relatives.

Damian Marley se účastnil mimo jiné také hudebního projektu SuperHeavy, který spojil Dava Stewarta, Micka Jaggera a Joss Stoneovou, a založil si vlastní vydavatelství Ghetto Youths International.

Vstupenky na koncert za 990 Kč + poplatky jsou v prodeji od 10. 3. na www.GoOut.cz a od 1. 4. také v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám