Hlavní obsah

Začalo natáčení pohádky Anděl Páně 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí začal režisér Jiří Strach natáčet volné pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích. První záběry vznikly už v prosinci, nyní členy filmového štábu čeká více než měsíc práce na různých místech v Česku.

Foto: Česká televize

Snímek z natáčení pohádky Anděl Páně 2

Článek

„Pro potřeby pohádky poslouží od tohoto týdne obě nádvoří hradu v Ledči nad Sázavou, pak se filmaři přesunou do Beřkovic i do Českého Krumlova. Ateliérové scény vzniknou ve studiích České televize," přiblížila mluvčí projektu Uljana Donátová.

Anděl Páně 2 vzniká podle scénáře Marka Epsteina v produkci společnosti Marlene Film Production a v koprodukci České televize. Režisér Strach prý nechtěl točit "rychlokvašnou dvojku", která by se svezla po úspěchu prvního dílu z roku 2005. V kinech ho zhlédlo 190 000 diváků, velký úspěch má i při televizních reprízách.

„Jako tvůrce mě až překvapila rychlost, s níž se tato pohádka během deseti let stala klasikou a zabydlela se v srdcích diváků. Rozhodnutí, že volné pokračování vznikne, nicméně přišlo skutečně až ve chvíli, kdy Marek Epstein přinesl tak nosný výchozí nápad, že stálo za to tu rukavici zvednout," vysvětlil režisér.

Do kin v prosinci

V hlavních rolích příběhu odehrávajícího se v adventním čase se opět objeví anděl Petronel a čert Uriáš v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí.

Oba se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování.

V dalších rolích se objeví malá Anička Čtvrtníčková, Vica Kerekes, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík a Bolek Polívka. V nebi se pak sejde řada českých osobností v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha.

"Svaté" role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová a nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie. Snímek má do kin vstoupit začátkem prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám