Hlavní obsah

V Berouně rozdají Trilobity

Právo, kul

Na některou z dvanácti trofejí audiovizuálních cen Trilobit Beroun 2016 aspiruje pětatřicet filmových titulů – hraných či animovaných, dokumentů, publicistických pořadů či snímků s rodinnou tematikou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Kraus bude Trilobity moderovat.

Článek

Výsledky 29. ročníku budou vyhlášeny 16. ledna v Berouně.

Porota udělí tři ceny Trilobit Beroun 2016 a tři ceny poroty, jednu zvláštní cenu poroty, cenu Vladislava Vančury za výjimečný počin v české audiovizuální kultuře a její přispění k mezinárodnímu věhlasu. Dalším oceněním je cena Václava Havla za přínos občanské společnosti.

Dále může být udělena cena Josefa Škvoreckého za adaptaci literárního díla a porota může udělit také mimořádné ceny. Speciální cenou Berounský medvídek letos potřetí odmění některý z titulů i členové dětské jury.

Udílení cen se odehraje poprvé v historii v přenosu České televize. Mimo večerní ceremoniál je připraven doprovodný program v Městském kině Beroun.

Na předávání cen nebudou chybět vtip a sarkasmus moderátora Jana Krause, tanečně-hudební čísla, která předvede skupina Jelení loje, účast hostů z řad filmových tvůrců, herců či politiků ani podívaná v podobě speciální scény a projekce, které jsou v rukou režiséra večera Jaroslava Černého a režiséra televizního přenosu Rudolfa Kudrnáčka.

Ocenění Trilobit za audiovizuální tvorbu začal FITES udílet už v 60. letech a po vynucené přestávce v tom pokračoval od roku 1991.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám