Hlavní obsah

Zemřel Scott Weiland, bývalý zpěvák Stone Temple Pilots

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve věku 48 let zemřel Scott Weiland, bývalý zpěvák Stone Temple Pilots. Právě byl na turné se skupinou Scott Weiland & the Wildabouts.

Stone Temple Pilots: VasolineVideo: STP

 
Článek

Zpěvákův manažer Tom Vitorino potvrdil jeho smrt ve čtvrtek v noci. „Zemřel ve spánku během turné se svou skupinou v Bloomingtonu ve státě Minnesota,” uvedl v prohlášení.

Příčina smrti oficiálně není známa. Weiland míval problémy s drogami, dokonce byl i odsouzen a uvězněn. Jeho tělo bylo nalezeno v autobuse, který používal na turné.

Foto: Profimedia.cz

Weiland při vystoupení s Velvet Revolver

Kalifornský rodák Weiland založil Stone Temple Pilots s bratrem Robertem a Deanem DeLeem v devadesátých letech. Měli úctu kritiky i komerční úspěch, ale hádky ve skupině je brzdily.

Formace proto měla řadu pauz a nakonec se Weiland přidal ke slavnému kytaristovi Slashovi, když založili úspěšnou kapelu Velvet Revolver. Jinak měl také vlastní skupinu Scott Weiland & the Wildabouts.

Problematický Weiland ohrožoval i kariéru Velvet Revolver, protože často musel buď k soudům, nebo do léčebny. Naposledy zpíval na desce Libertad. Pak se s ním dali znovu dohromady i Stone Temple Pilots, ale opět to nemělo dlouhého trvání.

Reklama

Výběr článků

Načítám