Hlavní obsah

Lední Letná bude hostit české i francouzské akrobaty

Právo, rh

Vánoční speciál mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Lední Letná zahajuje ve čtvrtek 3. prosince na Výstavišti v pražských Holešovicích. Hlavní hvězdou druhého ročníku je francouzský akrobatický soubor Akoreacro. Ve svém vytápěném šapitó uvede patnáctkrát představení Klaxon, které spojuje vrcholnou akrobacii s živou hudbou.

Foto: Niels Benoist

Francouzský soubor Akoreacro bude hostem vánočního speciálu LeDní Letná.

Článek

Šest akrobatů a pět hudebníků s obrovskou energií a v temperamentním rytmu vytváří zábavné, lehce surreálné, od počátku do konce působivé představení.

„Je to poprvé, co v rámci Lední Letné přivážíme do Prahy zahraniční soubor. Jde o alchymii hudby a akrobacie. Za doprovodu původní hudby plné vypointovaných kontrastů se všichni vydáme na nepravděpodobné putování, kde fantazie a realita umělcova života jsou jedno a totéž,” říká ředitel festivalu Jiří Turek.

„Jedna scéna střídá druhou ve frenetickém rytmu, od začátku do konce bez jediné prodlevy, člověk aby vůbec stihl otáčet hlavou za vší tou krásou. Dech se tají, člověk se třese, zažívá okamžiky změněného vědomí, opilý radostí se potácí mezi úsměvy a hlasitým smíchem, které se nekontrolovaně derou na povrch, jako tomu jindy bývá u slz,“ popsal představení Klaxon recenzent časopisu L'Echo.

Kromě souboru Akoreacro bude Lední Letná do 31. prosince hostit i český soubor Losers Cirque Company se dvěma úspěšnými představeními: Walls & Handbags, které patřilo k nejvyprodanějším produkcím letošní Letní Letné, a loňské, rovněž nadšeně přijaté představení The Loser(s).

Foto: František Ortmann

Losers Cirque Company uvede své profilové představení The Loser(s).

Pro děti i rodiče je každou sobotu a neděli připravena řada akcí – pohádky, koledy, výtvarné workshopy i kouzelné bubliny. Hned 5. prosince na ně čeká Velká mikulášská nadílka s Rádiem Junior, kde lze zdarma prožít koncert Kašpárka v rohlíku nebo pohádku Mikulášův kufr. Na děti, které přijdou v masce Mikuláše, čerta či anděla, čeká malá odměna.

Lední Letnou zakončí Silvestr v šapitó, kdy vystoupí Melody Boys, sólisté orchestru Melody Makers Ondřeje Havelky, swingová jednička českých tanečních škol, ZIG ZAG TAP & SWING, členové francouzského souboru Akoreacro, electroswingový DJ Mackie Messer nebo kouzelník DJ Mikkim. A nebude chybět ceněný londýnsko-pražský projekt Beat Diplomacy, electroswingová špička DJ James Wing a DJ Marionette, starosvětská atmosféra cirkusu, taneční parket v manéži, světácké štamprle pro první návštěvníky, maringotka plná dobrot a mnoho dalších překvapení. Podrobný program akcí Lední Letné, kde kromě dvou vytápěných šapitó návštěvníci najdou i kavárnu a bar, je uveden na www.letniletna.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám